2016. november 12., szombat

Jadran Split - VK Partizan 12:13 (Triglav Liga, 3. forduló)

Húzós, idegtépő meccs volt, ráadásul két kulcsember nélkül kellett Splitbe mennünk. Nikola Jakšićot betegség ütötte ki

ezúton is jobbulást

és Đorđe Tanasković sem tudott eljönni.
Mondjuk probléma így sem volt. Stojanović a hátára vette a csapatot, az első negyed közepén már be is lőtte az első gólját (0:1). A horvátok kiegyenlítettek (1:1), aztán át is vették a vezetést egy távoli bombalövéssel, úgy két perccel a vége előtt (2:1).
A második negyedben a horvátok még épp megmártóztak a medencében, amikor Drašović már ki is egyenlített (2:2). Szinte egyből jött rá a válasz Gluhaić góljával (3:2). Utána némi birkózás után Toholj kiegyenlített (3:3).

Volt jópár új név a csapatban, nem árt őket megtanulni. Az egyik ilyen a 19 éves Nebojša Toholj, aki ezen a meccsen két gólt is szerzett, a másik pedig a kapusunk, a 20 éves Lazar Dobožanov, aki nem egy fantasztikus védést produkált, főleg a hajrában.

Két és fél perccel a vége előtt megint vezetett a hazai csapat (4:3), de egy perc múlva a kirobbanó formában játszó Stojanović kiegyenlített (4:4). Ezzel mehettünk félidőre.
Alig jöttünk vissza a szünetről, a horvátok megint megszerezték a vezetést (5:4). De szinte azonnal ki is egyenlítettünk Radojević balkezes bombájával (5:5). Sőt, a vezetést is megszereztük! Drašovićnál volt a labda, jó messzire volt a kaputól, elkezdte lóbálni, lóbálta, lóbálta, a teljes horvát védelem elsüllyedt, mint a Titanic, és Drašović széles vigyorral bedobta. 5:6
Sőt, még az is belefért, hogy Dobožanovnak sikerült kivédenie egy lövést, ami már szinte bent volt a kapuban... Valaki a Jadranból rálőtt, Dobožanov védett, de a labda így lassan elkezdett a kapu felé csorogni. Már-már bent volt, csak egy kósza hullám kellett volna, hogy besodorja, de Dobožanov még éppen a szívszélhűdés és a sikoltozás előtti pillanatban elkapta és megmentette. (Jópár szurkoló életével együtt.)
Aztán a Jadran kihasznált egy kettős emberelőnyt és kiegyenlített (6:6).
Sebaj. Két perccel a vége előtt Toholj megint megszerezte a vezetést (6:7) és ugyan a Jadran büntetőből kiegyenlített (7:7), Drašović 12 másodperccel a vége előtt visszaszerezte a vezetést (7:8). Akármi legyek, ha a horvát játékosok arcán ott oldalt nem kezdett el ugrálni egy olyan kis izom. Jöhetett a finálé.
Átlagszurkoló legalább ötször akart meghalni az utolsó negyedben.
Először is a horvátok kiegyenlítettek, szinte egyből a kezdés után (8:8). Ráadásul Visković góljával megszerezték a vezetést (9:8). Stojanović kiegyenlít (9:9). Az nem igaz, amit ez a 20 éves kölyök ezen a meccsen alakított. Lukić megszerzi nekünk a vezetést (9:10). Sőt, sőtsőt, Stojanović góljával már 9:11-re vezetünk! A Jadran vezetőedzője időt kér. Utána a horvátok nemhogy szépítenek, nemhogy kiegyenlítenek, de visszaveszik újra a vezetést (12:11). Már másfél perc sincs hátra. Stojanović. Megint Stojanović. Kiegyenlít. 12:12. Már egy perc sincs hátra, Átlagszurkoló imádkozik, ez a döntetlen tökéletesen megfelel, tartsatok ki fiúk...
De nekik nem felel meg a döntetlen.
Dobožanov hatalmasat véd. Támad a Partizan. 20 másodperc van már csak hátra. Stojanovićnál a labda... és Stojanović egy irgalmatlan, óriási bombagólt lő, szanaszét szaggatja a hálót, megszerzi a Partizan 13. gólját és az újabb győzelmet. Szép volt, fiúk!

Ognjen Stojanović, a meccs hőse
(kép: waterpolopartizan.rs/screenshot/ArenaSport 1)

A meccs hőse - természetesen - Ognjen Stojanović, 5 (!!!) góllal. Őt követi Radomir Drašović 4 találattal. Nebojša Toholj 2 gólt lőtt, Filip Radojević és Nikola Lukić egyet-egyet.

A Liga jelenlegi állása:
1. Jug Dubrovnik 12 pont
2. VK Partizan 9 pont
3. Primorje 7 pont
4. Jadran Carine 7 pont
5. HAVK Mladost 6 pont
6. Budva 3 pont
7. Mornar BS 1 pont
8. Vojvodina 1 pont
9. Jadran Split 0 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése