2016. november 10., csütörtök

Crvena Zvezda - KK Partizan 83:72 (ABA Liga, 8. forduló)

Mindenki óriási örömére (LOL) Charles Jenkinst visszaette a fene Belgrádba. Pedig eskü, nem hiányzott és úgy örültünk, amikor végre lelépett Milánóba. Úgy látszik, ott a kutyának se kellett. Amúgy azt mondja már meg valaki, miért van ennek az üledéknek szerb állampolgársága?... És ha neki van, akkor nekem miért nincs?...


Birčevićet mintha a frász kitörné Jenkins látványától

Az első negyed még egész jó volt. A küzdelem kiegyenlített volt, hol az egyik csapat vezetett, hol a másik, nagyobb különbség nélkül. Bár Hatcher már 5 perc után kapott egy technikai faultot (Jenkins ellen szabálytalankodott, megbocsátjuk), utána Koprivica kapott két faultot is 10 másodpercen belül, az már azért kicsit neccesebb volt. (Sőt, a vége felé megkapta a harmadikat is...) Azért Gudurić is megkapta a maga technikai faultját a negyed vége felé, aztán - már fél perc sem volt hátra -, egy másik Zvezda-játékosra is technikai faultot fújtak. 20:23-ra vezettünk, öt másodperccel a vége előtt a Zvezda bedobott egy kosarat, de a bírók érvénytelenítették lépéshiba miatt. A közönség őrjöngött, fújolt (az egész nézőtér vörös-fehérben izzott, Partizan-szurkolókat csak mutatóban engedtek be, ők is rohamrendőrök gyűrűjében lehettek ott), de kit érdekelt a Zvezda-szurkolók siráma. Vezettünk.

Vanja Marinković

A második negyedben kezdődött el az az - ilyen rangadókon már megszokott - folyamat, hogy a bírók minden szirszart lefújnak, dobálják a faultokat a Partizan játékosaira, a Zvezda meg kismillió büntetőhöz jut és persze, hogy megszerzi a vezetést. Az elején még tartottuk a frontot (22:26), de alig két perc múlva már átvették a vezetést a folyamatos ajándék-büntetők miattt (27:26).

Azt azért hozzá kell tenni, hogy nekünk meg rengeteg kihagyott helyzetünk volt. De tényleg. Fájt látni. Főleg a hárompontosokat hagytuk ki és ez megbosszulta magát.


Végre beszenvedtünk egy találatot (31:28) aztán feljöttünk 34:31-re. A Zvezda viszont kb. két perccel a vége előtt 10 pontosra növelte az előnyét (44:34), miközben mi vergődtünk. A bírók egyre-másra fújták ránk a faultokat, de azt bezzeg nem fújták le, amikor Veličkovićot fellökték... A bíró csak integetett a Partizan csapatkapitányának, hogy ugyan keljen már fel. A negyed legvégén, pont a végét jelző dudánál Hatcher még bedobott egy hárompontost, így 48:39-cel mehettünk félidőre.

Elsőre romantikus kézfogónak tűnik Vrabac és Jović kettőse, de igazából meg akarják fojtani egymást egy kanál vízben

A harmadik negyed az előző kettő egyenes folytatása volt. A bírók szórták ránk a faultokat, egymás után adták a Zvezdának az ajándék büntetőket, nekünk meg semmi sem jött össze. 54:39-re vezetett a Zvezda. A bírók minden egyes hazai támadásnál ránk fújtak egy faultot, mintha összeesküdtek volna ellenünk. 56:43... Valamikor a negyed közepén Aleksandar Džikić időt kért. Eskü, egyszer meg fogja ütni a guta valamelyik időkérés közben, annyit ordítozik a játékosokkal.

Nem értek hozzá, meg amúgy is, innen a partvonal mellől könnyű szövegelni, de valaki megmondaná, hogy miért megy el az időkérés fele azzal, hogy Džikić sokszor minősíthetetlen hangnemben ordítozik a játékosokkal? Nem inkább taktikai megbeszélést kéne tartani, az ordítozást meg majd az öltözőben, zárt ajtók mögött? 

A helyzetünk semmivel sem lett jobb. 61:46... Amilyen hibát el lehetett követni, azt mind elkövettük. Meg ilyenek voltak még, hogy Lukovićra ketten csimpaszkodtak, a bírónak szeme se rebbent. De amikor Luković csimpaszkodott rá a túloldalon egy Zvezda-játékosra, már kapta is a faultot. A negyed vége felé már több, mint 20 pont volt a különbség (67:46). Átlagszurkoló már csak fanyar mosollyal figyelte az újabb és újabb faultokat. 70:53 lett a harmadik játékrész vége.


Andrić és Majstorović birkózik a labdáért a földön fekvő Mitrović-tyal. Azt tudja valaki, hogy Andrić miért a harmadik negyed közepén állt először játékba?

És akkor a negyedik negyed elején, 72:53-as állásnál a Zvezda vezetőedzőjének még volt bőr a képén kiverni a hisztit, amikor a Zvezdára támadói faultot fújtak a bírók. (De micsoda hisztit vert ki, édes jó Istenem.)
73:59 volt az állás, a negyed közepe felé járhattunk, mikor Majstorović a földön maradt és fájdalmas arccal összegörnyedt. A lassítás mutatta, hogy valakivel összecsattant és valahol lágyéktájon sérülhetett meg. 


A csapatorvos segítségével tudott csak lábra állni

Andrić segítségével támolygott ki a kispadig


Amit viszont mindenképpen meg kell jegyezni: ahogy Majstorović lesántikált, vastapsot kapott a Zvezda-szurkolóktól. Ez szép volt tőletek, srácok. Köszi. Tényleg. 

Sportszerűség. Így kell ezt

Aztán folytatódott a meccs, ugyanúgy, ahogy idáig (fault + ajándék büntető oda, kihagyott próbálkozások emitt). 77:61... 82:66... Végül 83:70-nél Vrabac talált be, 24 másodperccel vége előtt, így elkerültük a 10 pontos különbséget. De ezt a mérkőzést sürgősen felejtsük el.
Update: úgy néz ki, hogy Majstorovićnak legalább egy hónapot ki kell hagynia a sérülése miatt.

Összefoglaló:


Crvena Zvezda: Wolters (6), Dangubić (6), Mitrović (12), Lazić (11), Simanić, Dobrić, Simonović (8), Jenkins (19), Gudurić (4), Jović, Kuzmić (8), Bjelica (9)

KK Partizan: Robinson (2), Ratkovica (11), Vrabac (6), Marinković (9), Veličković (11), Majstorović (3), Birčević (10), Koprivica (4), Andrić, Hatcher (16), Karahodžić, Luković

A Liga jelenlegi állása:
1. CZ 16 pont
2. Budućnost 16 pont
3. Cibona 14 pont
4. KK Partizan 14 pont
5. Cedevita 13 pont
6. Igokea 12 pont
7. FMP 11 pont
8. Krka 11 pont
9. Zadar 11 pont
10. Mornar Bar 10 pont
11. Mega Leks 10 pont
12. MZT Skopje 10 pont
13. Union Olimpija 9 pont
14. Karpoš 8 pont

(képek: Facebook/KK Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése