2014. július 31., csütörtök

Új játékos a kosárcsapatban

Friss hír, szinte még meleg: a Pionir Hallba érkezett Andreja Milutinović, hogy a továbbiakban a Partizan kosárlabdacsapatát erősítse. A hírt maga Duško Vujošević erősítette meg.
- Örömmel jelenthetem be, hogy Andreja mostantól a csapatunkat erősíti - mondta a vezetőedző. - Hiszem, hogy a személyében egy nagyon motivált és ambíciózus játékossal erősödtünk.
Milutinović 23 éves (pár nap múlva tölti be a 24-et), az FMP ificsapatában kezdte, utána egy évet húzott le a Crvena Zvezdánál (!).

Érdekes lesz.
Jó tudom, nem ez az első eset, és nyilván nem is az utolsó, amikor egy volt vörös játékos a Partizanhoz igazol. Látott már ilyet a történelem, nem kell túl messzire menni, ott van a focicsapat volt kapusa, Vladimir Stojković, meg ott volt anno Milko Đurovski, nem beszélve Cléo-ról. Sőt, nem egyszer fordult elő, hogy az egykori Zvezda-játékos a Partizan-szurkolók dédelgetett kedvence lett. 
De akkor is. (Hadd legyen már meg a morgás joga, a szentségit neki.)

Visszakanyarodva Milutinovićhoz, a tavalyi évet a spanyol másodosztályú Forca Lleidánál nyomta le, onnan idén januárban átment a görög Apollon Patrashoz és az idény végéig ott is maradt. Most jött vissza Szerbiába és azon frissiben alá is írt a Partizanhoz két évre.

Ha belegondolok, alig maradt valaki a kosárlabdacsapatból.
Bogdanović elhúzott Törökországba, Lauvergne-t eladták az oroszoknak, Westermann visszament Franciaországba (hivatalosan kölcsönbe, de már egészen biztosan nem jön vissza), Bertans kurtán-furcsán elhagyta a csapatot, Muslival és Gagić-tyal kapcsolatban is van (még) néhány nyugtalanító pletyka... Dallo itt van, Tepić is, Milutinov is, Milosavljević most már remélhetőleg felépül... Meg ott vannak a fiatalok, Andrić, Šalić, Bezbradica, Aranitović... Pavlovićról eddig nem sokat lehetett tudni, a csapat honlapján mindenesetre még ott van a fotója a keret tagjai között. 
Nehéz lesz.
Ja, és idén nuku Euroliga. Az ABA Ligába azért valahogy beverekedtük magunkat, de azon kívül lófilé. Lesz majd finomságos szerb liga, Gogić-tyal, meg az összes többi széplélekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése