2014. július 5., szombat

Hivatalos: Bogdanović elhagyja a Partizant

Bogdan Bogdanović elhagyja a KK Partizan NIS csapatát.
Nem, nem Amerikába megy.
Törökországba.
A Fenerbahce állítólag 1 millió eurót (!!!) kínált Bogdanovićért, aki ráadásul azzal a Željko Obradović-tyal dolgozhat együtt Isztambulban, aki a 80-as években szintén a Partizan játékosa volt.
A mozzartsport.com szerint már alá is írták a szerződést, a háttérben pedig semmi más nem állt, mint a Partizan rettenetes anyagi helyzete.

Értjük mi, értjük, persze, hogyne értenénk, hogy most a föld alól is pénzt kell keríteni a klubnak, mert - rohadj meg, Gogić, meg mindenki más, aki felelős ezért - a tönk szélén állnak. De akkor is...
Köszönjük, Bogdan, köszönjük, hogy a hősünk voltál, hogy nekünk játszottál, hogy a legnagyobb szar legmélyéről is kihúztad a csapatot és a Te zsenialitásodnak, kitartásodnak és mindenekelőtt az óriási szívednek köszönhetően lettünk bajnokok, jutottunk be az Euroligában a legjobb 8 közé, az ABA Ligában meg az elődöntőig vittük az idén. ABA Ligát is nyertél nekünk, bajnok lettél velünk, a legnagyobb hős lettél. Példakép lettél. Köszönünk mindent. Rohadtul fogsz hiányozni... De reméljük, bízunk benne, hogy megtalálod a számításaidat és a helyed az új csapatodban, a világ pedig hamarosan a "Bogdan Bogdanović" nevet fogja visszhangzani, mint a legnagyobb, legfantasztikusabb, legtehetségesebb játékosét, akit anya valaha szült.
Minden jót, Bogdan! Vigyázz magadra!...

(kép: b92.net)

Azt akarom, hogy mindenkiben ez a kép maradjon meg róla, a sport és a szurkolás legtisztább pillanata, amikor egy kisfiú sírva öleli őt át a Maccabi Tel-Aviv elleni győzelem után, amikor a Partizan 15 pontos hátrányt lefaragva nyerte meg a mérkőzést.

(Na jó, elhoztam a meccs összefoglalóját is, nesztek...)




Update:
A mozzartsport.com szerint Bogdanović 4 évre írt alá a törökökhöz, úgy, hogy 2 évet mindenképpen le kell húznia Isztambulban, utána kaphat lehetőséget, hogy máshová igazoljon. A Fenerbahce összesen 5 millió (!!!) eurót szurkolt le a játékosért, ebből 3,4 millió landol a Partizan bankszámláján. (Ahonnét valószínűleg egyből indul is tovább a szövetség kontójára.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése