2014. július 2., szerda

Sturm Graz - FK Partizan 0:1 (barátságos)

A meccs előtt az az érdekes helyzet állt elő, hogy mind a hazaiak, mind a Partizan csapata fekete-fehér csíkos dresszben állt ki a pályára (a különbség csak annyi volt, hogy a Sturm Graz-nak keresztbe csíkos volt a meze). Végül a Partizan áthatóan narancs-pirosas színű megkülönböztető trikót húzott magára.

Élmény volt. Egy rakás túlérett barack rohangált a pályán fel-alá.

Viszont a Rittscheintalstadion szépen megtelt szurkolókkal :)

(fotó: partizan.rs)

Köztünk legyen szólva: irtózatos dögunalom meccs volt. Oké, nyilván egy felkészülési meccstől ne várjon sokat az ember... Az első, helyzetnek nevezhető valami kb. negyedóra elteltével jött, a hazaiaktól Sandanski küldte rá a labdát, de messzire elkerülte a kaput.
Nagyjából 20 perc után volt a Partizannak egy komolyabb megmozdulása. Drinčić küldött rá egy szabadrúgást 40 méterről, a labda pár méterrel ment mellé.
Aztán amikor az jelenti a változatosságot a különben nem túl gyors iramú (hehe...) és nagyjából kiegyenlített meccsen, hogy Grbić és Beichler összeütköztek és a játék egy kicsit állt, mert mindkettő a földön fetrengett... Ez nagyjából mindent elmond az első félidőről.
A 26. percben Andrija Živković fejelt jócskán fölé egy szöglet után. Beichler iramodott neki egy kicsit később, de Stanković kivágta a labdát, el se ért a kapuig, Lukačnak a kisujját se kellett mozdítania.
Aztán a 32. percben volt valami kavarodás a Sturm 16-osán belül, a beszámoló szerint Grbić ügyeskedte be magát az osztrákok közé, de a vége szöglet lett, a beadott labda pedig szomorúan, egyetlen fejet vagy lábat sem érintve pattogott ki az oldalvonalon túlra.
A 38. percben sárga lapot kapott Trajković

ki más

ez volt egyébként a meccs egyetlen sárga lapja.
A 41. percben volt az, hogy Škuletić megrázta magát - valószínűleg elege lett az NB II-es iramú lötyögésből - és egy indításból kb. 18-20 méterről kapura lőtt. Pliquette kapusnak volt némi szerencséje, hogy végül kirúgás lett. Ezen Andrija Živković felbátorodhatott, mert nem sokkal később ő lőtt nagyjából ugyanonnét, az osztrákok kapusának itt viszont már hárítania kellett.
A játékvezető nagyjából itt vetett véget a szenvedéseknek és lefújta az első félidőt.
A 47. percben a Sturm tadzsik-orosz hátvédje, Sharifi lőtt rá, megint csak pár méterre elkerülve a kaput.
De.
És itt jött a DE.
Andrija Živković személyében.
Egy szöglet utáni beadást a kapus még hárított, de ahogy a védők között pattogott a labda, Živković lecsapott rá és egy kapáslövéssel beküldte a jobb felső sarokba. 0:1
Az 55. percben Offenbacher lőtt a Partizan kapujára vagy 30 méterről, egyenesen Lukač kezébe. Aztán a 61. percben nagyjából az egész Partizant lecserélték, csak Stanković maradt a pályán azok közül, akik az I. félidőben is játszottak. A tempónak némileg jót tett a frissítés, de helyzetek nagyon nem akartak összejönni. Sokat futtotak a Partizan-játékosok, de a támadásaik rendre elhaltak a védőkön.
A 76. percben volt említésre méltó történés, egy Lazović-Ninković akciót akadályozott meg a kapus. Pár perccel később ismét Ninković próbálkozott, ezúttal fölé.
A 82. percben volt egy Gulan-Ninković összjáték, Ninković beadását elkapta Pliquette.
A 84. percben aztán volt még egy osztrák helyzet is, de csak azért, hogy a csereként beállt Kljajić ne gémberedjen el teljesen.

Az jutott eszembe, ahogy a meccset néztem, hogy mekkora iróniája ez a sorsnak, egy osztrák csapat játszik egy szerb csapat ellen, az I. világháború kitörésének 100. évfordulóján, és kikapnak. Micsoda revans.

Sturm Graz: Pliquette, Sharifi, Todorovski, Madl, Klem, M. Stanković, Sandanski, Offenbacher, Schloffer, Djuricin, Beichler
Pályára lépett még: Barbarić, Berič, Lovrić, Rosenberg, Schmerböck, Schnaderbeck, Taisuke
FK Partizan I. félidő: Lukač, Vulićević, Trajković, V. Stanković, Petrović, A. Živković, Brašanac, Pantić, Škuletić, Grbić
FK Partizan 61. perctől: Kljajić, Lazović, Bogosavac, Luka, Ostojić, Stevanović, Ninković, Marković, Gulan, Šaponjić, V. Stanković

Vezette: Alexander Harkam (AUT)

Itt megnézheted az egész meccset, a Sturm Graz tök rendes volt, mert egyrészt az egészet élőben streamelték a Youtube-csatornájukon, másrészt a teljes mérkőzést feltöltötték. Mindenkinek kedves egészségére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése