2014. július 31., csütörtök

PFK Ludogorec (bolgár) - FK Partizan 0:0

Szar meccs volt. Ez az igazság.
De nézzük a jó oldalát: nem kaptunk egy gólt sem. Tavaly ilyenkor földet söpörte a sok lógó orr, miután a bolgárok az első meccsen 2:1-re elkentek minket.
Ugyanakkor a Partizan rohadtul defenzív futballt játszott. Ráálltak a bunkerfutballra, onnantól kezdve se ki, se be, és talán, egyszer-kétszer ha véletlenül eljutottak az ellenfél kapujáig. Talán.
Mindenesetre a retesz bevált, mert egyetlen gólt sem kaptunk. Igaz, nem is tudtunk rúgni se. A bolgárok abban az egyben jók voltak, hogy a térfelünkön tartották a labdát. A Partizanban ennél jóval több kakaó van, csak valahogy aggresszívebbnek kellett volna lennünk.

A fenti egy szurkolói vélemény volt, az ő szíves hozzájárulásával közöltem.

A saját véleményem az, hogy olykor a Magasságos Mennybéli (meg Lukač kapus) óvott meg minket attól, hogy gólt kapjunk. Voltak necces pillanatok, nem is egy.
Most pedig a részletek.
A helyzet az, hogy a kezdés egész jó volt. Kivágtattak a srácok a gyepre, és Brašanac akár egyből be is köszönhetett volna Sztojanov kapusnak Saša Ilić beadása után. Škuletić is próbálkozhatott, neki se sikerült.
Úgy az első pár percben még elég vehemensen támadtott a Partizan, aztán a bolgárok is elkezdtek felmerészkedni a kapunkig. Nem volt vicces, de Lukač a helyén volt. Most hozta a szokásos klasszis formáját, nyomokban sem emlékeztetett a hideglelős feröer-szigeteki meccsre.
Aztán valahogy innentől kezdve lett a dolog kellemetlen. A Partizan beállt defenzívre, a Ludogorec pedig megpróbálta áttörni a védelmet. Néha tényleg nem sokon múlt... A 11. percben a brazil Marcelinhonak volt helyzete, Átlagszurkolót leveri a víz, hálistennek kimarad, oké, mehetünk tovább. Škuletić szót is fogad, nekiiramodik, ez is kimarad. Ez már nem hálistennek, no de sebaj, legyünk optimisták, az eredmény továbbra is 0:0.
Aztán jött a 16. perc és a defibrillátor.
Mihail Alekszandrov nekilódult és úgy döntött, hogy ő akkor most eldönti a meccset. Rálőtte. És be is ment volna, ha Volkov nem vetődik a labda útjába. Aztán Bezjak is rálőtt, de az ő lövése messze elkerülte a kaput.
Innentől kezdve a Partizan elvétve jutott fel az ellenfélnek még csak a térfelére is, a tizenhatosról már nem is beszélve. Nyomult a Ludogorec, Marcelinho is, Vitinha is próbálkoztak, aztán Djakov, de egyiküknek sem sikerült áttörni. Hol Brašanac, hol Volkov, hol egy-egy középpályás - mint pl. Saša Ilić - vetődött közben önfeláldozóan, leghátul pedig mindig ott volt Lukač. Aztán a 29. percben lett volna egy szenzációs helyzet, Andrija Živković kapott labdát Saša Ilićtől, ajtó-ablak nyitva volt, az ifjúsági válogatott középpályás pedig brutális luftot rúgott.
A félidő végéig aztán leginkább egymást rugdosták a játékosok a labda helyett. Helyzet nem volt, a játék (?) leginkább a középpályán, ott is a Partizan térfelén, meg a 16-osuk körül folyt. 1 perc hosszabbítás volt a végén, az is minek.
A második félidő semmivel sem lett jobb. Ott folytatták, ahol abbahagyták. Retesz, egymás rugdalása, aztán az 50. percben a román Moti kapott egy sárgát, mert irgalmatlanul odavágott Lazovićnak. A csatár a vállát fájlalta, de annyira, hogy később le is kellett cserélni.
Aztán innentől kezdve az egymás után röpködő sárga lapok jelentették az egyetlen változatosságot. A 60. perc környékén akadt Lukačnak egy kis munkája, de aztán visszasüppedt a meccs a zakatolós dögunalomba. Futottak, passzoltak, védekeztek, de az egész robotfutball volt. Valószínűleg a játékvezető is unhatta, mert a 72. percben Lukačhoz vágott egy sárga lapot, mert szerinte a kapus húzta az időt egy kirúgásnál.
Aztán Vitinho próbálkozott, majd Marcelinho rúgása vágta úgy fejbe Drinčićet, hogy a középpályás padlót fogott. (Hálistennek nem kellett cserélni.) Aztán a meccs utolsó pár percére a Partizan felpörgött és elkezdett támadni, de már nem volt elég idő ahhoz, hogy komoly helyzetet ki tudjanak alakítani.
Visszavágó jövő hét szerdán, augusztus 6-án a Humska utcában.
Összefoglaló videó egyelőre nincs, ha lesz, majd hozok. addig is kerítettem nektek egy csapatképet, a meccs előtt készült.

(fotó: partizan.rs)

Most pedig nóta indul.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése