2014. szeptember 22., hétfő

Radnički 1923 - FK Partizan 0:3 (Jelen SuperLiga 6. forduló)

Bemelegítés meccs előtt

Az első akció a 4. percben jött, addig csak passzolgatás folyt a pályán. A Partizan szabadrúgást kapott, Drinčić lövésébe beleért a kapus, a labda szögletre pattant.
A 8. percben a Radnički jutott szabadrúgáshoz, pont szemben a kapuval, talán 2 méternyire a 16-os vonalától. A meccs folyamán végig verőfényes, napsütéses idő volt Kragujevacban, a nap viszont az első félidőben egyenesen Lukač szemébe tűzött. Perovićnak nem, de ez nem akadályozta meg abban, hogy irtózatosan fölé ne lője.
Két perc múlva 11-es! Vulićević érkezett száguldva a jobb oldalon, a 16-osnál a nyakába akaszkodott Poljanec, aztán addig lökdösődtek, amíg a Partizan játékosa el nem esett. A bíró ellentmondást nem tűrően a 11-es pontra mutatott, közben kiosztott még egy sárgát a vehemensen reklamáló Poljanecnek. A labda mögé Škuletić állt, nekifutott, lőtt...


...és 0:1
Valamikor a 14. perc körül volt a hazaiaknak egy gyenge próbálkozása, de olyan gyenge volt, hogy az ArenaSport még csak nem is játszotta vissza lassításban.
Aztán a Partizan újabb gólt lőtt.
A 18. percben Pantić jött föl a bal oldalon és remek ütemben ugrotta át a durva, becsúszó szereléshez készülő védőt. A labda Živković elé került, aki egy remek oxival pöccintette tovább Grbićnek...


...Grbić cselezgetett, immár a 16-oson belül. Majd Škuletić elé került a labda, ő meg nem teketóriázott, belőtte. 0:2
A 24. percben Poljanec lőtte rá jó messziről, a labda kiszállt, kirúgás következett. Három perc múlva Perović eresztett meg egy újabb távoli lövést, Lukačnak ez sem jelentett fejfájást.
Aztán a kedélyeket csak egy Radnički-szöglet, meg egy sárga lap borzolta. Közepesnél lassúbb volt az iram, javarészt a középpályán folyt a játék, egyik csapat sem igazán próbált támadni. Aztán a 42. percben küldte rá jó messziről Branko Ilić a labdát, Trifunović kapus nagyot tornázva védett. Innen jött egy hazai ellentámadás, de a messziről jött lövés messzire kerülte Lukač kapuját.
A félidő végén elkezdett támadni a Radnički, de a védők rendszeresen lekapcsolták a próbálkozásokat, és Lukač is megbízhatóan dolgozott, ha épp szükség volt rá. (Egyébként meg akár napfürdőzhetett volna.)

A második félidő egyből egy nagy helyzettel indult, Škuletić kapta a labdát Grbićtől, a kapus hatalmasat mentett. Az 51. percben ismét Škuletić került helyzetbe egy Grbić-Živković-összjáték után, a kapus megint nagyot védett.
A következő percben Drinčić hemperedett fájdalmas arccal a fűre egy összecsapás után és konkrétan a fenekét fogta.


Az 57. percig egy Radnički-szabadrúgás történt, meg az, hogy Živkovićot is felrúgták. Aztán megint szabadrúgást kaptak a hazaiak, de Lukač ezt is simán elkapta.

Meccsfotó: Ćirković és az elképesztően hosszú karja

A Radnički egyre többet próbálkozott, illetve az volt, hogy a Partizan teljesen magára húzta az ellenfelét, beálltak a 16-osuk köré. A 61. percben Perović lőtt kapura, jó messziről, mellé. A 64. percben Lukač hiúsított meg egy támadást.
Aztán leginkább a cserék jelentették a változatosságot, végül a 76. percben Živković beadását Stanković fejelte fölé. A 82. percben pedig debültált Ivan Petrović.
A 86. percben megint a hazaiak próbálkoztak. Jobbról, éles szögből érkezett a lövés, de elszállt a kapu előtt.
Aztán a 89. percben kavarodás támadt a Radnički 16-osán belül. Aztán a káoszból kiemelkedett Saša Ilić, rálőtte, 0:3.


És örülés :)

A gólok:



A tények:

Helyszín: Čika Dača stadion, Kragujevac
Nézőszám: 3000
Vezette: Majo Vujović (partjelzők: Olajos-Nagy Matija, Jovica Milin; tartalék játékvezető: Srđan Kaurin; gólbírók: Nenad Đokić, Milorad Milićević)

FK Partizan: Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, N. Petrović - Grbić, B. Ilić, Drinčić (S. Ilić, 71.), A. Živković (I. Petrović, 85.) - Pantić (Lazović, 66.) - Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

Radnički 1923: Trifunović - Terzić, Kmeta, Bubanja, Jašić - Perović, Ćulum (Todorović, 64.), Vidić (Kovačević, 41.), Arsić, Pojanec (S. Živković, 80.) - Sotirović
Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac

Gólszerzők: Škuletić (10. - 11-es, 18.), S. Ilić (89.)
Sárga lap: Poljanec (10.), Sotirović (79.), ill. Stanković (33.), N. Petrović (35.), Drinčić (52.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 18 p
2. Crvena Zvezda 16 p
3. Vojvodina 15 p
4. OFK Beograd 11 p
5. Mladost 10 p
6. Spartak Zlatibor Voda 10 p
7. Čukarički 9 p
8. Borac 8 p
9. Donji Srem 8 p
10. Rad 7 p
11. Novi Pazar 7 p
12. Jagodina 5 p
13. Radnički 1923 4 p
14. Radnički Niš 3 p
15. Napredak 3 p
16. Voždovac 0 p

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése