2014. szeptember 1., hétfő

Rad - FK Partizan 0:4 - Jelen SuperLiga 4. forduló

Óriási, látványos meccs volt, mindenki sajnálhatja, aki kihagyta.

Volt ilyen?...

A mérkőzés nézők nélkül, zárt kapuk mögött zajlott.
De nem Miša Tumbas nélkül.
Miša Tumbas, az örök Miša Tumbas ott volt a banjicai sportpályán és a kerítés mögül figyelte a fiúkat.


A 4. percben jött az első helyzet, Brašanac hagyta ki. Aztán a 7. percben Lazović kapott egy óriási labdát Živkovićtól, de a partjelző integetett, hogy les.
Két perc múlva, egy bedobás után Škuletić vágott le egy hihetetlen szólót, de egyenesen a kapusba rúgta. A Rad próbálkozott itt egy kontratámadással, de a labda kirepült a kapu felett.
Szóval pörgős, izgalmas, akciódús mérkőzés volt, már az elején remek, látványos megoldásokkal, és ez egyre jobb lett, ahogy a meccs haladt előre. A 10. percben megint Škuletić próbálkozott, aztán két perccel később egy hihetetlen Vulićević-Grbić összjátékból lett szöglet. A 14. percben Živković szabadrúgása után következett egy fantasztikus Branko Ilić-Marković összjáték. Átlagszurkoló vinnyogott a gyönyörűségtől.
Az első negyedóra végén jött egy Rad-helyzet, de Jelić gyenge lövése elgurult a kapu előtt. Aztán a 18. percben Branko Ilić tisztázott a Partizan kapuja előtt egy remek mozdulattal. (Nem ez volt az első ilyen megmozdulása a szlovén hátvédnek, az első félidőben több veszélyes helyzetben is remekül lépett közbe.)


A 21. perc hozott egy újabb látványos helyzetet. Vulićević kényszerített ki egy szögletet, majd Stanković lövését blokkolták a védők.
Aztán a 26. percben Lazović vágtatott fel a jobb oldalon és tálalta a labdát Škuletić elé egy fantasztikus mozdulattal, a csatárnak csak be kellett sétálnia a kapuba. 0:1
A 29. perc megint Branko Ilić momentuma volt, egy perccel később pedig Lukač brillírozott egy veszélyes fejes után.
Valahol itt volt az is, hogy Vulićevićet immáron ikszedszerre rúgták fel. A hátvéd egyébként úgy cikázott fel-alá a pályán, mint a villám, és ha egyszer megkapta a labdát, már száguldott is fel a jobb oldalon a kapu felé.
A 33. percben Grbić loholt fel a Rad kapuja felé, de egy védő blokkolta. Három perccel később Lazović kapott egy nagy átadást, de a kapusba lőtte. Nem sokkal utána egy fantasztikus Živković-Lazović-Grbić összjáték következett (csak kár, hogy kimaradt). Majd a 39. percben megint Branko Ilić tisztázott remek ütemben. (Aztán valamelyik csacsi fiú rálőtte, de nem kalkulálta bele azt, hogy Lukač, mint a jó mágnes, vonzza magához a labdát.)
A 42. perc pedig a világ legfingerlibb gólját hozta. Lazović kapta a labdát, rá is lőtt, a kapus előredőlve akart hárítani, de a labda átcsúszott a kezei közt és vigyorogva a hálóba gurult. 0:2


Komolyan megsajnáltam a Rad kapusát.

Aztán a második félidő legelején a Radnak volt egy gyenge próbálkozása. A 48. percben Živković szabadrúgását húzta le a kapus.

Živković akcióban - valamikor a meccs folyamán

Aztán kicsit igyekezett mocorogni a Rad, az 50. percben Saša Markovićon múlt, hogy nem lett belőle komolyabb helyzet. Aztán a következő percben kicsit leizzadt Átlagszurkoló, amikor Veselinović ötösről megeresztett lövése éppenhogy elkerülte a Partizan kapuját.
Az 57. perc hozott egy újabb necces helyzetet, a Rad egyik játékosa elesett a Partizan 16-osán belül, mintha tizenegyesgyanús lett volna, de a bíró továbbot intett. A Partizan pedig megindított egy kontratámadást...
...és 0:3. Egy fantasztikus, zseniális, elképesztő Živković-Škuletić összjáték után Lazović hatalmas gólt vágott a Rad kapujába.

Utána meg így örült

Az 59. perc újabb Rad-helyzetet hozott, de a labda jócskán a kapu mellett gurult ki a játéktérről. A 62. percben a Partizan hagyott ki egy másikat, egy Lazović-átadást követően Škuletić fejelte a kapu fölé pár lépésről. A 66. percben Stanković bombázott fölé messziről. Aztán a 67. percben kicsit átmozgatták Lukač kapust is, nehogy megfázzon a sápadt belgrádi napfényben.
A Partizan pedig lelkesen loholt és hozta a látványosabbnál látványosabb helyzeteket. A 69. percben Škuletić tálalt egy remek labdát Živković elé, de a Rad védői tisztáztak. Két perc múlva megint a montenegrói csatár következett, még a védőt is megfektette, de kimaradt a helyzet. Utána Vulićević lövését védte a kapus, három percre rá Živković bombáját is.
Aztán a 77. percben Lukač kapusnak akkora mákja volt, hogy jó lenne, ha valami szerencseamulettet hordozna magával mostantól... Egy lövés pár centivel kerülte el a kaput, Lukačnak nem sok esélye lett volna.
A 79. percben Fofana akarta volna növelni a Partizan előnyét, de a partjelző lest lengetett, a bíró pedig nem adta meg a találatot.


A 81. perc egy veszélyes Rad-helyzetet hozott, de a Partizan védői tisztáztak. A kontratámadásból Živković kapta meg a labdát, kicselezte az összes védőt a hazaiak 16-osán belül - és fölélőtte.
A 83. perc egy sikoltozós Rad-helyzetet hozott (mármint Átlagszurkoló sikoltozott...). Egy óriási, távoli bombalövést hárított Lukač egy látványos vetődéssel. A labda a kapus kezéről a jobb oldali kapufára csattant, onnan pedig ki a mezőnybe.
Aztán a 86. percben egy eszméletlen Ninković-Živković-Ninković kényszerítő után Fofanához került a labda. Az elefántcsontparti játékos bólintott, a labda pedig a hálóba pattant. 0:4



Az utolsó percekben még Ninković próbálkozott egy lövéssel (mellé), majd Fofana ismét bevágta a labdát a hálóba, de a bíró kezezés miatt nem adta meg.

Összefoglaló videó:


A tények:

Helyszín: Kralj Petar I Stadion, Banjica, Belgrád
Nézőszám: -
Vezette: Bojan Nikolić (partjelzők: Vladimir Čađenović, Nenad Kurčubić, tartalék játékvezető: Marko Dimitrijević, gólbírók: Dalibor Manojlović, Zoran Široki)

Rad: Jovanović - Denić, Jelić, Gnjatić, Raspopović - Milošević, Rodić, Perović, Bajić - Veselinović, M. Marković
Vezetőedző: Milan Milanović

FK Partizan: Lukač - Vulićević, Petrović, Stanković, B. Ilić - Brašanac, S. Marković, A. Živković, Grbić - Lazović, Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerzők: Škuletić (24.), Lazović (42., 57.), Fofana (86.)
Sárga lap: Gnjatić (60.), Veselinović (69.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 12p
2. Crvena Zvezda 12p
3. Vojvodina 9p
4. Čukarički 8p
5. OFK Beograd 7p
6. Novi Pazar 7p
7. Borac 7p
8. Spartak Zlatibor Voda 7p
9. Rad 6p
10. Donji Srem 6p
11. Jagodina 4p
12. Mladost 4p
13. Napredak 1p
14. Radnički 1923 1p
15. Radnički Niš 0p
16. Voždovac 0p

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése