2014. szeptember 14., vasárnap

FK Partizan - Čukarički 4:2 - Jelen SuperLiga 5. forduló

A meccs egy perces gyászszünettel kezdődött az aznap elhunyt Milan Galić emlékére.


A szurkolók is megemlékeztek egy transzparenssel.


Hideglelős, szívrohamos meccs volt. Már a második percben nekirontott a Partizan a Čukaričkinak, Stanković fejese zúgott el a kapufa mellett. Két percre rá már a vendégek dörömböltek a Partizan kapujánál, de a labda kigurult az alapvonalon. A kirúgásból remek kontratámadás indult meg, Lazović robogott fel a jobb oldalon és tette aranytálcán Škuletić elé a labdát, a montenegrói csatár azonban a kapusba fejelt.
Az 5. percben a Čukarički próbálkozott, de a Partizan-védők lekapcsolták a támadást, a 7.-ben ismét Lazović küldte középre, de Škuletić egy ütemmel később érkezett.
Aztán a 10. percben 1:0.
Lazović passzolt Vulićevićnek, ő beadta a jobb oldalról a labdát Škuletićnek. A csatár forgolódott a védők szendvicsében, majd az érkező Pantić elé passzolta. Az ifjú középpályás rátűzte, a labda pedig a hálóba vágódott. 1:0


A következő percben szabadrúgást kapott a Čukarički (Grbić kezezett), a nagyjából 25 méterről küldött lövés megpattant a sorfalon és szögletre vágódott. Végül a védők tisztáztak.
A következő percekben leginkább a középpályán folyt a játék. Közepes volt az iram, a Partizannak tökjó volt az eredmény, a Čukarički próbált támadni, mint pl. a 14. percben, de ennek ellenére Lukač kapusnak leginkább akkor volt csak dolga, ha valaki hazaadott. Talán a 16. perc körül kellett egy kicsit tornáznia, amikor egy szögletről érkező labdát kibokszolt a mezőnybe.
A déli szektorban viszont óriási volt a hangulat.


Kintről ez így nézett ki:

(kép: Facebook/Гробари ЈУГ!!!)

A füst egyébként annyira eldurvult, hogy a 20. perc körül le is kellett állítani a meccset, mert ködben úszott a pálya és könnyeztek a játékosok. Kb. 3-4 perc szünet után folytatták.
Körülbelül 5 percen keresztül tanácstalan passzolgatás volt a vendégek részéről. Rengeteg eladott labdájuk volt, labda helyett viszont lelkesen rugdosták a Partizan játékosait. Végül a 30. perc magasságában eljutottak a hazaiak kapujáig, de akkor is kirúgás lett a vége. (A Partizannak meg marhára megfelelt az eredmény.)

Akciófotó: Škuletićet fogja szendvicsbe két Čukarički-játékos

Egy ilyen fenti akcióból lett a 31. percben szabadrúgás a Partizannak, miután Škuletićet elgáncsolta a vendégek nigériai játékosa. A szabadrúgás szögletre vágódott a kapusról (ez volt a Partizan első szöglete a meccsen...), majd nagy kavarodás támadt a 16-oson belül. Ezek után Saša Marković is a földön találta magát, szinte hajszálpontosan a 16-os vonalán. A bíró továbbot intett.
A 33. percben megint próbálkozott a Čukarički, de a védők tisztáztak, közben megint sűrűsödött a füst a déli szektorban. 3 perccel később a Partizan rohamozott, a labda szögletre ment. A beívelt labdát Branko Ilić küldte kapura, de ismét szöglet lett belőle. Majd újra szöglet... Végül Ristić, a vendégek kapusa a mezőnybe bokszolta a labdát.
A 40. percben Škuletić hagyott ki egy nagy helyzetet.
Aztán egyenlített a Čukarički. Stojiljković kapott balról egy beadást és a lemaradó védők között a hálóba fejelte. 1:1
Két perc múlva már vezettek a vendégek... Slavoljub Srnić küldte rá messziről, a labda a vetődő Lukač mellett a kapuba vágódott. 1:2

Miaf...?
Nem. Nem. Nem. Ez valami fatális tévedés.
Reboot. Onnan, hogy Pantić gólt lő. Most. Azonnal.

Az utolsó percben még volt egy helyzete a Partizannak (kimaradt...), aztán jött a negyedóra szünet.

A folytatásban egyből szabadrúgással indított a csapat, de a labda kiszállt a pályáról a kapufa felett.

Akciófotó: Drinčić nyakán fityeg egy védő

Görcsösen kezdett a Partizan, látszott, hogy mindenképpen egyenlíteni akarnak. A 49. percben a Čukarički kapott egy szabadrúgást, de Lukač elkapta.
Majd az 53. percben sikerült egyenlíteni.
Drinčić kanyarított be egy szabadrúgást a jobb oldalról, jó 30-35 méterről. Lazović rábólintott, a labda a kapuban találta magát. 2:2
(Egyes rossz nyelvek szerint ez igazából öngól volt, valamelyik védő bekavart, de nekünk akkor is Lazović a gól szerzője.)
Az 54. percben egy óriási Čukarički-helyzet maradt ki, de ilyen szívroham-jellegű volt, a labda pár centivel gurult el a Partizan kapuja előtt.
Aztán az 56. percben akár megszerezhette volna a vezetést a Partizan (Lazović akciója után), de nem, mert a bíró ellentmondást nem tűrően közölte, hogy szerinte ez les volt.


Az 58. percben egy Partizan-szabadrúgás szállt ki az alapvonalon túlra, aztán két perc múlva megint támadott a csapat az újra sűrűsödő füstben. A Čukarički rengeteget hibázott, nagyon sok volt az eladott labda, a Partizan pedig elkezdett diszkréten, de határozottan nyomni.
A 63. percben aztán egy kontratámadást indítottak a vendégek. Lukač védett, de rosszul rúgta ki a labdát, egyenesen az ellenfél egyik játékosa elé. Sikoltozás, padló kaparászása, szívroham... de a Partizan aranykezű kapusa kivédte.
Tovább próbálkozott a Partizan, a 64. percben Lazović lövését fogta Ristić kapus, 2 perc múlva újra megdolgoztatták őt a hazai támadók. A 67. perc körül tudott a Čukarički érdemleges támadást felmutatni, de azt is leginkább úgy, hogy a Partizan védői eladták a labdát.
Érdekes volt ez egyébként. A meccs hátralévő részében a Čukarički csak és kizárólag akkor tudott valamirevaló támadást produkálni, amikor a Partizan játékosai eladták a labdát.
A 70. percben Drinčić szabadrúgása kerülte el éppen hogy a kaput. A 74. percben ismét Ristićen múlt, hogy nem szerzett vezetést a Partizan.
Aztán jött a 75. perc... és GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLL!!!!!!! Petar Škuletić, az aranylábú montenegrói egy akkora gólt fejelt, hogy ezt még odafenn az angyalok is megtapsolták, akik egészen biztosan nézték ezt a meccset.
Drinčić csavart ismét egy szabadrúgást a jobb oldalról, Škuletić kitűnő ütemben érkezett és rábólintott. 3:2!!!

Aztán kirohant a Sírásókhoz ünnepelni.

A 80. percben kapott a Čukarički egy szabadrúgást. Kb. 35 méterről érkezett a beívelés, a labdára lecsapni akaró játékos pedig egy irtózatos nagy luftot rúgott (a labda kipattogott az alapvonalon, kirúgás).
Aztán az egyetlen valamirevaló esemény az volt, amikor Pantić egy akció közben véletlenül kilépett a csukájából.
Aztán jött a 84. perc és egy ORDAS NAGY, FENOMENÁLIS GÓL!!!
Predrag Luka volt a szerzője. A csereként beállt középpályás zseniálisan szerelte a pálya közepén tötyögő védőt, megindult és a 16-os vonalat átlépve, a kapus felett ívben elpasszolta a labdát (Ristić még beleért), az pedig begurult a hálóba. 4:2
NÉGY-KETTŐ!!!!
Az 1:2 után.
Tetszenek érteni.

Luka rásuhintja...

...aztán meg így örül :)

Utána volt egy lazább, lötyögősebb szakasz, de csak azért, hogy az egyszeri szurkolót elaltassa, hogy aztán jöhessen a frász, mint egy frankó horrorfilmben. A 89. percben voltunk, már mindenki várta a hármas sípszót, amikor szabadrúgást kaptak a vendégek. Aztán valaki bólintott, a labda pedig óriásit csattant a Partizan kapufáján. De úgy, hogy Átlagszurkoló már majdnem gólt sikított, aztán kiderült, hogy mégsem. (A kettő között talán fél másodperc telt el, de ebbe belefért minimum két szívroham és egy agyérgörcs.)
Még az utolsó utáni percekre is maradt egy sápasztó pillanat, amikor egy eladott labda után rohamozott a Čukarički, de a lövés ismét a kapufáról pattant a mezőnybe.

Aztán ünneplés

Összefoglaló videó:



A tények:

Helyszín: Partizan Stadion
Nézőszám: 3000
Vezette: Marko Popović (partjelzők: Oliver Petrović és Milan Mihajlović; tartalék játékvezető: Bojan Jovanović; gólbírók: Denis Trailović és Dejan Anđelković)

FK Partizan: Lukač - Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović - Grbić (Luka, 73.), Drinčić, Marković (S. Ilić, 65.), Pantić - Lazović (Fofana, 88.), Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

Čukarički: Ristić - Stojković, Piasentin, Ukah, Brežančić - Pavlović (D. Srnić, 59.), Regan (Matić, 81.), Bojić (Mirosavljević, 86.), Todorović, S. Srnić - Stojiljković
Vezetőedző: Vladan Milojević

Gólszerzők: Pantić (10.), Lazović (53.), Škuletić (75.), Luka (83.), ill. Stojiljković (40.), S. Srnić (43.)
Sárga lap: Vulićević (24.), ill. Stojiljković (34.), Ristić (43.), Ukah (61.), Bojić (72.)

Bajnoki tabella még nincs, mert ma még hátravan két mérkőzés. Ha azokat lejátszották és lesz végleges tabella, akkor frissítek. (De a lényeg így is a lényeg: KÉT PONTTAL VEZETÜNK A VÖRÖSÖK ELŐTT!!!)

(a jelöletlen képek mind a Partizan Facebook-oldaláról származnak)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése