2014. szeptember 27., szombat

Elmarad a hétvégi forduló

Most vasárnap lett volna a Jelen SuperLiga 7. fordulója, de a mérkőzések nagy részét elhalasztották hétfőre - kivéve a Partizan - OFK Beograd meccset, amelyet "bizonytalan időre" napoltak el. Az egész mögött a vasárnap megrendezendő belgrádi Gay Pride, a Meleg Büszkeség Napja felvonulás van, az illetékeseket nyilván kilelte a hideg a gondolatra, hogy a melegek és a szurkolók esetleg keresztezik egymás útját.
Marko Nikolić nem titkolta a csalódottságát.
- Edzői karrierem során ez az első ilyen eset - nyilatkozta érthető módon dühösen. - Teljes a bizonytalanság, nem tudjuk, mikor fogunk játszani az OFK ellen, és azt sem, hogy hol. Ezt egyszerűen nem hiszem el. Komoly emberek vagyunk, egy professzionális ligában játszunk. Nagy felelőtlenségre vall az, hogy szerdán pályára lépünk, de nem tudjuk, hogy mikor lesz a következő mérkőzésünk. A teljes edzéstervet az alapján készítjük el, hogy mikor játszunk. Most pedig teljes a bizonytalanság.

Innen üzenem az összes illetékesnek és döntéshozónak, hogy sikerült a létező legrosszabb időzítést összehozniuk. Csak gratulálni tudok. Senki ne értsen félre, nem a melegek jogai ellen vagyok, sőt. De néhány dolgot muszáj tudomásul venni. Nevezetesen azt, hogy egy olyan országban, mint Szerbia, ahol a futball szent és sérthetetlen, baromi nagy felelőtlenségre és a következmények figyelembe vételének teljes hiányára utal az, hogy valaki egy ilyen rendezvényt az aktuális forduló kárára akar megrendezni. Ez van, a futball fontosabb, mint a felvonulás. Ezen kívül nem szabad a szőnyeg alá söpörni azt a tényt, hogy Szerbia, hasonlóan a térség többi országához, így Magyarországhoz is, meglehetősen konzervatív társadalommal bír, amely nagyon érzékeny és elzárkózó az ún. liberális folyamatokkal szemben. Nem akarok itt se politizálni, se mindenféle társadalmi-pszichológiai folyamatokat elemezni, ahhoz ott vannak a szakértők, akik nálam sokkal jobban tudják ezt. Csupán annyit fűznék ehhez az egészhez, hogy nagyon szerencsétlenül lett megszervezve, ráadásul így, hogy komoly tényezőket hagytak figyelmen kívül. Értem én, hogy jogok, meg EU-szabvány, meg haladni kell a korral, de nem így, és főleg nem ilyen átgondolatlanul. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése