2014. szeptember 6., szombat

Hírek csőstül

Felújítják a Partizan stadionját. A dolog az Európa Liga miatt is nagyon esedékes, ezen kívül a stadion fog otthont adni három barátságos válogatott mérkőzésnek is (Franciaország, Albánia, valamint Dánia ellen). Aleksandar Stepanović már 20. éve felel a létesítmény fenntartásáért, a juznifront.com az ő szavait idézi.
- A vendégcsapat öltözőjét teljesen renoválni kellett. Új, korszerűbb helyiséget rendeztünk be az újságíróknak, amely megfelel az európai sztenderdeknek. A jelenleg 1400 lux fényerejű reflektorok is 100 luxszal erősebbek lesznek. A kispadokat is átépítettük a pálya mellett. Ezen kívül a gyepet is fel fogjuk újítani. Utoljára 2004-ben volt frissítve. Immár 10 éve van használatban, pedig elvileg négy évenként cserélni kellene. Az öntözőberendezések rekonstrukciója is esedékes.

***

Pletykák keringenek arról is, hogy állítólag befektetők jelentek meg a csapat körül. Ez azt jelenti, hogy a Partizant hamarosan privatizálhatják. Konkrétum még nincs, hivatalos megerősítés (vagy cáfolat) pláne. Amit sejteni lehet: egy osztrák befektetőcég egészen komolyan érdeklődik a csapat iránt, annyira, hogy a szerb kormánnyal tárgyalnak a csapat esetleges megvásárlásáról. Az osztrákok állítólag egy teljesen új stadiont akarnának a csapatnak


Hé, hé, hé!... Mi baj a mostanival?!... Mi a baj a drága, imádott, sokat megélt JNA Stadionnal?...

felszerelnék hipermodern, csillogó-villogó, európai kívánalmaknak megfelelő infrastruktúrával, miegyebekkel. Az ajánlat 80-100 millió dollár körül mozog pillanatnyilag. Egy magát felfedni nem óhajtó informátor szerint inkább a 100 millió lenne a reális összeg, mert az osztrákok komolyan gondolnák az új stadion építését. Szerintük új infrastruktúra nélkül fejlődés sem lenne.
Dragan Đurić elnök ehhez csak annyit fűzött hozzá, hogy épp ideje lenne privatizálni a csapatot, mert anélkül csak a klub adósságai növekednének.

***

Darko Brašanac súlyosan megsérült az Olaszország-Szerbia U21-es EB-selejtező mérkőzésén. A hátvédet a 19. percben kellett lecserélni, törött bordával és tüdőzúzódásokkal vitték egy pescarai kórházba. Egyelőre Olaszországban van, a sérülése súlyossága miatt nem ülhetett fel a repülőre, hogy a csapattal hazatérjen. A legóvatosabb becslések szerint is minimum egy hónapot ki kell hagynia.

Az olasz mentősök kiskanállal szedegették össze Brašanac darabjait
(kép: blic.rs)

***

A vízilabdacsapat bekerült az Adria Ligába. A Ligában 16 csapat vesz részt - 4 szerb, 8 horvát, 3 montenegrói és 1 szlovén -, két csoportba osztva. A csoportokból a legjobb 4 jut tovább.

Az A csoport felállása:
Primorje (CRO)
Mladost (CRO)
Budva (MNE)
POŠK (CRO)
Jadran S (CRO)
Branik (SLO)
Radnički (SRB)
Partizan (SRB)

A B csoport felállása:
Jug (CRO)
Jadran HN (MNE)
Mornar (CRO)
Primorac (MNE)
Medveščak (CRO)
Opatija (CRO)
Crvena Zvezda (SRB)
Vojvodina (SRB)

Október 4-én kezdődnek a mérkőzések, a döntőre jövő április elején kerül sor.

A vízipólósok ezen kívül a Bajnokok Ligájában is részt vesznek. A csapat a B csoportba került a török Galatasaray, a horvát Jug és a német Spandau társaságába. A csoport két másik résztvevője a selejtezők után derül ki. Az A csoportban van a spanyol Barceloneta, a görög Olimpiakos, a magyar Eger és az olasz Brescia.

***

Új dallal jelentkezett mindenki kedvenc belgrádi punkegyüttese, a Grupa JNA. A dal címe: Dete Partizana.
Pogó indul.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése