2014. szeptember 19., péntek

FK Partizan - Tottenham Hotspur 0:0 (UEFA Európa Liga)

Már a mérkőzés előtt óriási volt a hangulat. A déli szektort elborította ez a molinó:


A tribün kerítését elfedő felirat pedig az alábbi: Danas je dan da budeš velikan, vagyis Ez az a nap, amikor nagy leszel.
Már a 2. percben szöglethez jutott a Tottenham. Lukač hatalmasat védett, a labda a kapufára pattant, onnan pedig ki a mezőnybe, közben a partjelző lest integetett.
Egy perc múlva már ellentámadásba is lendült a Partizan. Volkovot szerelték, nem túl barátságosan, a szabadrúgást az angol csapat védői kifejelték. Volkovot egyébként eléggé gyepálták az ellenfél játékosai, a 4. percben valaki az arcába könyökölt. Míg a védő a földön fetrengett, a Tottenham támadott (a bíró nem fújta le a szabálytalanságot), de Lukač a helyén volt.
Az a helyzet, hogy a Partizan remek játékot produkált, a legelső percektől fogva. Bátran játszottak, a védők remekül blokkolták a támadásokat, nekiiramodva szerelték a támadókat és száguldottak fel a labdákkal. Remek, pörgős, élvezetes meccs volt, nem egy Partizan-játékosnak voltak klasszisra emlékeztető megmozdulásai. Mintha a csapat erre várt volna, hogy egy igazi, európai klub ellen megmutathassa az oroszlánkörmeit.
A Tottenham pedig tanácstalankodott. Ez a helyzet. Passzolgatták ide-oda a labdát, főleg a saját térfelükön. A Partizan játékosai egyszerűen mindenhol ott voltak, az ellenfél nem egyszer és nem kétszer inkább hátrapasszolt a védőkhöz, akik aztán jobb híján a kapusnak adták a labdát.
A hangulatra pedig abszolút nem lehetett panasz.


Negyedóra után jött egy remek Partizan-támadás. Jobbról jött a lövés, Grbić köszönte szépen és elkezdett cselezgetni a 16-oson belül. Majd lepasszolta Lazovićnak, akinek a lövését aztán blokkolták a védők. Egy perc múlva megint egy nagyon látványos Partizan-helyzet alakult ki, megint a védőkről pattant ki a labda. A 19. percben Volkov tisztázott egy gyönyörű mozdulattal.

Akciófotó: Stanković küzd az ellenfél játékosaival

A Tottenham pedig tovább tanácstalankodott. A 22. percben volt egy próbálkozásuk, de a hazaiak védősora lehúzta a redőnyt.

Akciófotó: Branko Ilić a védelem egyik erős embere volt 

Egy perc múlva megint volt a vendégeknek egy gyenge próbálkozása. Jobb oldalról, nagyon éles szögből próbáltak rálőni, a labda átszállt a kapu egyik oldaláról a másikra.
Egyértelműen többet birtokolták a vendégek a labdát, de nemigen tudtak vele mit kezdeni. Nagyon kevés volt az akció, ha pedig volt, mindig elakadt a Partizan védőin. Passzolgattak ide-oda, tanácstalanul, és ha esetleg sikerült felfedezni egy rést, ahol a támadójuk beslisszolhatott, legalább két védő ugrott rá.
A 25. perc egy óriási helyzetet hozott. Egy bedobás után Lazović elé pattant a labda. A csatár nekilódult, 4 m-ről rá akart zúdítani egy bombát, de megint elakadt a labda a védőkön.
A 27. percben a debütáló Ćirkovićról ment szögletre a labda, de Lukač hatástalanította, mint ahogy két perc múlva egy újabb Tottenham-szögletet, amit a mezőnybe öklözött.
A 30. percben megint támadt a Partizan. Grbić jött fel a jobb oldalon és adta át a labdát Saša Ilićnek. A csapatkapitány ráfejelt, de a labda kirepült a kapu felett.
A hangulat pedig az egekben volt.


A játék tovább folyt, továbbra is főleg a középpályán. A Tottenham még mindig nem tudott mit kezdeni a Partizan reteszével, Grbić pedig lelkesen kellemetlenkedett az ellenfélnek, elcsórta a labdát, nekiiramodott, szerelt, mentett, passzolt, rohant, nagyon komoly teljesítményt nyújtott. Közben Volkovot is és Drinčićet is megtaposták, Pantić pedig végre csillogtathatta a tehetségét.

Akciófotó: Pantić lekezeli a labdát

A 43. percben produkált a Tottenham valami támadásfélét, de a messziről nekieresztett lövést Lukač simán lehúzta. Aztán az utolsó percre maradt egy hatalmas helyzet. Egy Tottenham-szöglet védése után Lukač indította Saša Ilićet. Ő Pantićhoz passzolt, a kis középpályás pedig tökegyedül száguldott Lloris kapuja felé, nyakában egyszem halálra vált védővel. A lövést végül a francia kapus kivédte.

A második félidőben két perc elteltével szabadrúgást kapott a Partizan, miután Grbić a földre került. (Davis kapott is érte egy sárgát.) Az alapvonaltól pár lépésre volt a szabadrúgás helye, már-már a szögletzászlónál. Drinčić beívelte, de a kapus kiöklözte.
Az 50. percben Lazovićnak volt ismét egy remek lehetősége, de újra blokkolták a védők az akciót. Egy percre rá Grbić járt hasonlóan. Az 56. percben Drinčić lőtt fölé, aztán az elkövetkező percekben legfeljebb Branko Ilić sárga lapja borzolta a kedélyeket.
A 61. perc hozott ismét egy óriási Partizan-helyzetet. Lazović volt ismét az elkövető, de a partjelző közben vadul lengetett, hogy les.

Akciófotó: Saša Ilić, talán az egyik kihagyott helyzet után

Ebben a félidőben a Partizan egyértelműen többet birtokolta a labdát és többet is támadott. Ha volt is próbálkozása a Tottenhamnek, az is elhalt, vagy éppen csak egy ütemmel maradt le a támadó a beadott labdáról, mint a 62. percben.
Az elkövetkező közel 10 perc ismét tanácstalan Tottenham-passzolgatást hozott, egy Lazović-lest, illetve egy kihagyott Lazović-helyzetet. Aztán a 72. percben szöglethez jutott a Partizan. Majd nagy kavarodás támadt a Tottenham 16-osán belül, végül Pantić fejelt fölé.
A Partizan egyre nagyobb kedvvel játszott. Remek összjátékot lehetett látni, bátor kezdeményezéseket, szereléseket, magabiztos játékot. A 77. perc hozott újabb helyzetet, Pantić remekül tartotta a labdát, majd Vulićevićnek passzolta. Ő továbbadta Saša Ilićnek, aki föléfejelte a labdát.
A 80. percben Lukač húzott le kiváló ütemben egy veszélyes, balról érkező lövést.
A hátralévő percek nemigen hoztak már izgalmat. A Partizan mozgósította a tartalék energiáit, a Tottenham pedig igyekezett kibekkelni a hármas sípszóig.

A tények:

Helyszín: Partizan Stadion
Nézőszám: 20 000
Vezette: Alon Yefet (partjelzők: Amihay Yehoshua, Mahmud Mahagna; tartalék játékvezető: Yehiel Levi Haluba, gólbírók: Eli Hacmon, Ziv Adler) - ISR

FK Partizan: Lukač - Vulićević, B. Ilić, Stanković, Ćirković (Marković, 68.) - Volkov (Petrović, 54.), Grbić (Luka, 85.), Drinčić, S. Ilić, Pantić - Lazović
Vezetőedző: Marko Nikolić

Tottenham Hotspur: Lloris - Naughton, Fazio, Vertonghen, Davies - Lennon, Bentaleb, Paulinho (Soldado, 60.), Stambouli (Capoue, 72.), Townsend (Lamela, 59.) - Kane
Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Sárga lap: B. Ilić (59.), Luka (86.), ill. Townsend (34.), Davies (48.)

És van itt még valami...
Ez.

(fotó: dailymail.co.uk)

Ez a molinó a déli szektor egyik eldugott zugában jelent meg és végig ott lobogott a mérkőzés teljes ideje alatt. Nem volt nagy, csak ilyen kicsi, viszonylag jelentéktelen, de a feltűnő színei miatt nem lehetett nem kiszúrni.
Nem kell részleteznem, hogy mi ez és mit jelent. És gondolom, azt sem, hogy ez mit fog jelenteni a Partizannak, mert az UEFA biztos, hogy nem fogja megsimizni a csapat buksiját ezért.

Te, aki ezt tetted, megcsináltad, kiraktad, lengetted,
Te nem vagy szurkoló. 
Nem vagy Sírásó. Hiába mutogatod a sálad, a meccsbelépőidet, a tetoválásaidat, hiába menőzöl a haverjaiddal. 
Te NEM vagy Partizan-szurkoló. 
Viszont én, és rajtam kívül több ezer szurkoló most szégyelli magát. 
Mert a gyökérséged miatt most elmeszelik a Partizant és megköszönhetjük, ha "csak" pénzbüntetést vagy zárt kapus meccset kapunk a nyakunkba és nem vágnak ki minket egyből az Európa Ligából úgy, mint macskát szarni. Mert miattad lesz a Partizan és az összes tisztességes szurkolója (ismét) Európa fekete báránya, a retkes, hulladék Balkán, akiket Európa gyűlöl és megvet. Miattad, meg a seggfej haverjaid miatt, akik olyan kurva viccesnek gondoltátok ezt a molinót lengetni a meccs alatt.
Nem vagy Partizan-szurkoló. Nem vagy Sírásó.
Viszont remélem, hogy a te sírodat már ássák.
Ja, és még annyit, hogy az ellenfél edzője, Pochettino agyba-főbe dicsérte a Partizan szurkolóit a meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy mekkora hangulatot csináltak. De amikor finoman megjegyezték neki, hogy izé, volt itt egy ilyen molinó is, akkor elhűlt és csak annyit tudott mondani, hogy ez megengedhetetlen.
És igaza volt. Megengedhetetlen vagy.

De nem akarom ilyen negatív gondolatokkal zárni ezt a bejegyzést, úgyhogy legyen itt egy jelenet a meccs lefújása utáni pillanatokról. Egy szurkoló beszabadult a pályára, mert nagyon szerette volna elkérni Lazovićtól a mezét. Egyből rárontott egy csomó biztonsági ember és elkezdték kifelé lökdösni a gyepről. A montenegrói csatár viszont kiszúrta, odaszaladt és a szurkoló kezébe nyomta a mezét.


SPORTEMBER.
Ha lesz normális összefoglaló videó, akkor hozok.

(jelöletlen képek forrása: hotsport.rs)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése