2016. június 10., péntek

KK Partizan - Crvena Zvezda 65:70 (rájátszás, döntő, 4. meccs)

Ilyenkor az ember úgy érzi magát, mint egy tele köpőcsésze. Még így is, hogy direkt aludt rá egyet. És még úgy is, hogy valahol fel volt rá készülve. Ha lehetek ennyire brutálisan őszinte: valahol nem lepett meg a végeredmény. Volt bennem végig egy olyan érzés, hogy ez a mostani Partizan nem lesz képes felvenni a versenyt a hihetetlenül erős, nagyon jól szervezett és felkészült Crvena Zvezdával.
De attól még rohadt pocsékul érzi magát ilyenkor az ember :(
Rengetegen eljöttek megint.

Ott volt Danilo Anđušić...

...Kosta Perović...

...Miloš Vujanić és Milenko Tepić...

...Nikola Milutinov és Nemanja Bezbradica...
(képek: hotsport.rs)

...Nemanja Mihajlović...
(kép: Twitter)

...ezen a képen nem annyira Nikola Peković az érdekes, hanem a háttérben álló Vladimir Volkov...

...de eljöttek a pólósok is...
A photo posted by Nikola Jaksic (@njaksic) on


...és ott volt megint Joffrey Lauvergne...
(kép: hotsport.rs)

...aki hihetetlen ovációt kapott a Partizan szurkolóitól.

A fiúk közben kivonultak a parkettre...

(kép: hotsport.rs)

...Lauvergne együtt énekelte a szurkolókkal, hogy "Dobro pamtim sve"...


...még egy utolsó kupaktanács a kezdés előtt...

(kép: Facebook/KK Partizan)

...és belecsaphattunk a lecsóba.
Két perc sem telt el, Murić már meg is kapta az első faultját.

Eskü, eszembe jutott, hogy a fogadóirodáknál kéne egy olyan lehetőség, hogy nemcsak a meccs végeredményére meg a győztesre lehessen fogadni, hanem arra is, hogy Murić hány percen - vagy akár másodpercen - belül kapja meg az első faultját. Extra lehetőségként arra is lehetne tippelni, hogy eljut-e három faultig az első negyeden belül. Akkorát lehetne ezzel kaszálni, hogy a fal adná a másikat. (Az ötletért némi százalékot azért szeretnék, köszönöm.)

4:4 után magabiztosan vezettünk (12:6). A Zvezda mintha meg lett volna zavarodva. Megint rengeteg volt a fault, megint kihagytunk egy rakás helyzetet, de vezettünk (14:9).

A 7. percben Murić megkapta a 3. faultját. Katasztrofális volt a teljesítménye, és nemcsak ezen a meccsen, hanem a döntő összes mérkőzésén. Fault egy percen belül, három személyi hiba már az első félidőben, vagy épp már az első negyedben... Oké, egy mérkőzésen még elmegy, pláne egy derbin. De MINDEGYIK mérkőzésen... azért az már egy kicsit sok.
És nem ellenérv az, hogy de Dangubić is eljutott a 3. faultig az első negyedben, mert egyrészt fütyülök Dangubićra, másrészt egy Partizan-játékosban legyen már annyi önuralom, hogy nem halmoz fel ennyi személyi hibát egyből a meccs elején.

19:13-ról feljött a Zvezda 20:18-ra. A legutolsó pillanatban szerzett Milutinović egy találatot, pont a negyed végét jelző dudánál. 22:18 lett a negyed vége.

Andreja Milutinović
(kép: Facebook/KK Partizan)

A második negyed elején a Zvezda átvette a vezetést (22:23). Nem sokkal később Micić technikai faultot kapott, a kapott büntetőből átvettük a vezetést (25:23). Folyt a küzdelem rendesen, annyira, hogy nem sokkal később Lazićra is technikai faultot sóztak.

Ugyanaz a bíró volt, aki az első két meccset vezette, most viszont meglepően pártatlannak tűnt. 

29:23-ra vezettünk, 7 pontos sorozat volt a hátunk mögött, amikor berepült a pályára egy petárda.


Állt a játék, mindenki reklamált, ki ezért, ki azért. Aztán amikor végre folytathattuk, egyből azzal indítottunk, hogy sorozatban 3 hárompontos-lehetőséget hagytunk ki. Aleksandar Džikić időt kért, valahogy sikerült összerázni a csapatot (31:27).

Jól hallottam, hogy itt a tömeg elkezdte skandálni, hogy "Duško Vujošević, ša la la la la"?...

A Zvezda feljött 31:30-ra. Jones pár másodpercen belül 3 faultot szedett össze. Veličković tartotta a csapatban a lelket. Szoros volt az állás, de legalább vezettünk (37:36). Feszült, de izgalmas mérkőzés volt itt a második negyedben  - legalábbis jobb és izgalmasabb volt, mint az előző három.
A Zvezda egy hárompontossal átvette a vezetést (37:39) és ugyan még kiegyenlítettünk egyszer (39:39, Marinković), de a félidőben ők vezettek újra (39:41).

Kurvaanyázás a félidőben, mert nem telhet el meccs úgy, hogy ne legyen valami balhé

A harmadik negyed szörnyű volt. A legelején Murić megkapta a 4. faultját, mellesleg teljesen jogosan.

Támadtunk, ő pedig a támadás kellős közepén fellökte Jovićot. Persze, hogy támadói fault, teljesen egyértelmű volt. Egyértelmű és tökfelesleges.

A Zvezda egyre magabiztosabban játszott, mi pedig óvodás hibákat követtünk el. Lépéshibák, kifutottunk a támadóidőből, fault fault hátán... Jones hárompontost akart dobni, a labda lepattant, valaki vissza akarta pofozni a gyűrűbe, de az is lepattant. Szétesett a csapat. Az ellenfél vezetett (44:50), és a legrosszabb ebben az egészben az volt, hogy ugyanazt az emberfogós-egész pályán letámadós taktikájukat játszották, amit az összes eddigi meccsen. Mintha nem létezne ez ellen semmilyen taktika vagy csodaszer. A csapat egyre idegesebb lett, ez pedig egyre több hibát eredményezett (kihagyott helyzetek, lepattanó labdák egész sora). Próbálkoztunk mi is ezzel az ellenfélre a palánk alatt rácsimpaszkodós trükkel, de nagyon nem jött be, minden alkalommal fault lett a vége és szabaddobás az ellenfélnek. 46:54 volt a vége előtt, Wilsonnak sikerült egy találatot szereznie pont a dudánál (48:56).

Jamar Wilson
(kép: Facebook/KK Partizan)

Az utolsó negyedre felmorzsolódtunk. A Zvezda visszaszerezte a 10 pontos különbséget (50:60). A negyed felénél kitört a verekedés, Zirbes kezdte lökdösni Jonest, aztán Wilsonba is belekötött. Síkideg volt mindenki, Lazić kipontozódott, nem sokkal utána Wilson is. Erőlködtünk, de az összes próbálkozásunk lepattant a gyűrűről. A Zvezda vezetett (61:65), aztán 39 másodperccel a vége előtt Murić büntetőjével feljöttünk 63:65-re. A Zvezda vezetőedzője itt időt kért. Egyre nagyobb volt a feszültség. 25 másodperc volt már csak hátra. Büntető a Zvezdának. (63:67) Aleksandar Džikić időt kért. Visszajövünk a parkettre, Jones bedob egy kosarat (65:67) 19 másodperccel a vége előtt, nagy kínnal-keservvel. Újra időt kér a Zvezda. Visszajövünk a parkettre. Vitkovacra faultot fújnak, büntető a Zvezdának (65:69). Még egy utolsó kísérletet teszünk hárompontos dobásra, de elrontjuk. Totál idegbeteg a csapat. 7 másodperc van már csak hátra. Büntető a Zvezdának. Az egyiket bedobják (65:70). Már csak arra van idő, hogy bedobjuk a labdát a pályára és már szól is a duda. Vége. Ennyi volt.
A szurkolók viszont úgy fogadták a csapatot, mintha legalábbis megnyerték volna a bajnoki címet.



A pár évvel ezelőtti esetből okulva (amikor a Partizan lett a bajnok, Simonović pedig a díjátadó előtt nemes egyszerűséggel elemelte a serleget és a Zvezda-szurkolók közé vitte) most a szekusok vigyáztak a bajnoki serlegre

Novica Veličković a meccs végén. Eskü, ő volt az egyetlen a meccsen, meg talán végig a döntőben, aki megérdemelte a Partizan-mezt


(képek: Twitter)


A meccs utáni sajtótájékoztatón Aleksandar Džikić megerősítette, hogy Kevin Jones elhagyja a csapatot. Az ok prózai: olyan magas fizetést kérne, amit a csapat már nem tud neki megadni. Jones valószínűleg az NBA-ben folytatja.
Nincs megerősítve hivatalosan, de a csapat nagy része maradni fog. Vrabac, Marinković, Cvetković, Andrić és Koprivica maradnak. Veličkovićnak elvileg lejár a szerződése, de a klub mindent megtesz, hogy marasztalja. Murić még nem biztos, de nem kizárt, hogy ő is maradni fog a Partizannál.

KK Partizan: Aranitović (3), Jones (12), Murić (4), Marinković, Veličković (19), Vitkovac (4), Đumić, Magdevski, Milutinović (4), Williams (5), Vrabac (1), Wilson (13)

Crvena Zvezda: Kinsey (15), Rebić, Dangubić (3), Mitrović (10), Lazić, Micić (5), Simonović (15), Gudurić, Jović (3), Miller (4), Zirbes (15), Štimac

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése