2016. június 4., szombat

Crvena Zvezda - KK Partizan 84:53 (rájátszás, döntő, 1. meccs)

Nehéz ez így most. Nehéz erre bármit is mondani. A végeredmény önmagáért beszél.
Igen, az ellenfél ledarált minket. A bírók csak azért nem viseltek vörös-fehér csíkos dresszt, mert nekik kötelező az előírt formaruha. Igen, az ellenfél szurkolói a legocsmányabb szitkok özönét zúdította ránk (ami miatt tutira nem fogja őket elkaszálni a szövetség, vagy ha igen, akkor is csak valami jelképes büntetést kapnak).
De a rémesen gyenge teljesítményünkre nincs magyarázat. Mint ahogy arra sem, hogy mintha látszólag nem létezne semmilyen taktika a Zvezda darálós játékára.

Bemelegeítenek a csapatok
(kép: Twitter)

Az elején még egy nagyon rövid ideig vezettünk

viszont az is mindent elmond, hogy még egy perc sem telt el, de a bírók máris rásóztak Murićra egy személyi hibát

Jones szórta a pontokat, de aztán átvették a vezetést (10:9). Még Cvetković kiegyenlített büntetőből (10:10), de szinte azonnal újra vezettek (12:10). A bírók már itt szórták az ajándék büntetőket, de ami még ennél is rosszabb volt, hogy egyszerűen képtelenek voltunk hárompontosakat dobni. A játékosok már az első negyedben verekedtek a labdáért, a Zvezda csúcsra járatta az emberfogó taktikáját - ennek köszönhetően egyébként rengeteg volt a labdavesztésünk és ez rendesen meg is bosszulta magát. Az első negyed 21:15-re végződött, kis túlzással a meccs már itt eldőlt.

Birkózás a pályán - Wilson vs. Kinsey...
(kép: hotsport.rs)

...Williams vs. Jović
(kép: Facebook/KK Partizan)

A második negyed nyögvenyelősen indult. Sokáig nem volt találat egyik oldalon sem, végül Cvetković és Vitkovac találataival feljöttünk 24:22-re.
A Zvezda viszont elhúzott 32:22-re.
A bírók közben ilyen kis észrevétlen apróságokkal tolták a Zvezdát egyre előrébb. Simán elnézték például, ahogy az egyik Partizan-játékost felöklelték a palánk alatt, vagy éppen madonnamosollyal érvényesítették azt a találatot, amit pont a dudánál sikerült eldobni (és amit nekünk simán érvénytelenítettek volna).
Mi pedig szenvedtünk. A Zvezda 10:1-es sorozatot produkált, tőlünk csak Jones (34:25) meg Veličković (39:27) tudott betalálni. Közben a csarnokot füst borította, néhány petárda is elrepült időközben

jól láttam, hogy az egyik majdnem eltalálta Murićot?

a Zvezda pedig még pont a legvégét jelző dudánál is beszuszakolt egy kosarat. Épp ideje volt, hogy véget érjen az első félidő. (42:27)

Williams a darálóban
(kép: Facebook/KK Partizan)

Aleksandar Atanasijević, a Partizan egykori röplabdása (ül) is eljött szurkolni. A képen válogatottbeli csapattársa, Miloš Nikić társaságában
(kép: hotsport.rs)

A harmadik negyedben a Zvezda folytatta a darálást, mi pedig egyszerűen képtelenek voltunk felvenni velük a harcot. Csak ügyetlenkedésre futotta... Ráadásul Cvetković megsérült egy ütközés után, nem is tudta folytatni a játékot.
A Zvezda ránk kényszerítette az akaratát. Annyira, hogy képesek voltak olyan nyomást gyakorolni ránk, hogy végül képtelenek voltunk eldobni a labdát és kifutottunk a támadóidőből. Ha pedig valaki vette magának a bátorságot és betört a palánk alá, azt egyszerűen felmorzsolták. Nekik viszont minden sikerült... Még a 20 pontos különbség is (58:38).

Az jutott eszembe, hogy amilyen impotensen játszunk, eskü, megérdemeljük, hogy így szétverjék a pofánkat.

A negyed vége 64:39 lett.

Sírásók
(kép: hotsport.rs)

Az utolsó negyed már csak egy elkeseredett pankráció volt nekünk.

A válogatott Štimacban nagyot csalódtam. Most őrá osztották a csiribunkó szerepét (amit köszönettel elfogadott). Ennyit számít az állami dotáció és a politikai masztodon Nebojša Čović jelenléte?...

Szétestünk. Nincs ezen mit részletezni. A Zvezda pedig kihasználta az összes gyengeségünket.
Folytatás vasárnap, 21 órától, az ArenaSport 1-en.


Crvena Zvezda: Kinsey (2), Rebić, Dangubić, Mitrović (8), Micić (9), Simonović (11), Gudurić (1), Jović (15), Miller (24), Zirbes (6), Štimac (5)

KK Partizan: Cvetković (6), Aranitović (2), Jones (9), Murić (3), Marinković, Veličković (3), Vitkovac (2), Đumić (4), Milutinović (2), Williams (10), Vrabac (4), Wilson (8)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése