2016. július 22., péntek

Zaglebie - FK Partizan 0:0 - 11-esekkel: 4:3 (UEFA Európa Liga, selejtező, 2. kör, visszavágó)

Szép volt.
Kiszoptunk a lengyelektől. A világverő Zaglebie Lubin

lesz szíves senki nem félreérteni az iróniát

beárazta a Partizant. Brutálisan szar, lélektelen játékkal, gyakorlatilag 210 percen keresztül nem tudtunk nekik gólt lőni.
És akkor a meccs előtt jöttek a nagyképűbbnél nagyképűbb nyilatkozatok, hogy győzni jöttünk Lublinba, meg a Partizan jobb csapat, meg a kilátások kedvezőek, optimisták vagyunk, blablabla.
Kezdjük akkor az elején.

ILIEV, TAKARODJ!!!
VAZURA, TAKARODJ!!!
VUČELIĆ, TAKARODJ!!!
VULETIĆ, TAKARODJ!!!

Ivan Tomić pedig sürgősen mondjon le, ha még van benne egy szemernyi önbecsülés.
A játékosok pedig MIND, egytől egyig leadják a mezeiket a szertárban és húzzanak kapálni. Kutyaütő, falábú, lelketlen banda, egyiktek sem érdemli meg, hogy a Partizan mezét viselje!!!
Továbbá itt és most kijelentem: a lengyelek megérdemelten jutottak tovább és csak a kurva nagy mázlinak köszönhetjük, hogy nem vertek minket péppé rendes játékidőben.
Az a monoton, unalmas bunkerfutballt játszó Zaglebie, akiket Belgrádban lehetett látni, az teljesen eltűnt. Egy bátran, tökösen, aggresszíven játszó Zaglebie volt a pályán, akik nagyon jól tudták, hogy mit akarnak és néhány rövid szakasztól eltekintve végig a kezükben tartották a meccset. A Partizannak nem volt ideje passzolgatni, meg gondolkodni, mert a lengyelek pillanatok alatt szerelték őket és már ott is voltak a kapunknál.

Ugyanaz volt a kezdőcsapat, mint az előző meccsen. Bármibe lefogadnám, hogy a taktika is ugyanaz volt

Radovićtól többször is kiborultam. Ő volt az egész csapatban a leggyengébb láncszem. A mérkőzés elején volt néhány megmozdulása, az is minek - lassú volt, körülményes és baromi ügyetlen, aztán egészen a lecseréléséig (azzal is miért kellett annyit várni?...) láthatatlanná vált.


Ki hozta őt ide és miért? Egy megyei öregfiúk-meccsen több tűz és lelkesedés van, mint Radovićban. Esküszöm, még Babović is százszor jobb nála.

Babović egy Matthäus hozzá képest.

A lengyelek sorra dolgozták ki a helyzeteiket, támadtak, kapura lőttek, hol Šaranovnak kellett nagyot védenie, máskor meg éppen csak hogy mellément. Nekünk csak annyi maradt, hogy Đurđićot lekönyökölték, fel is hasadt a feje, kapott egy gézturbánt, arról lehetett látni, hogy a pályán van, mert egyébként másról nem igazán.


A második félidőben Mihajlovićnak volt néhány említést érdemlő próbálkozása.

Az igazság az, hogy a 82. percben volt az ELSŐ valamirevaló helyzetünk, egy kb. 20 méteres bomba Mihajlovićtól. 
A 82. PERCBEN.
Három nappal a bajnokság kezdete előtt egy tétmeccsen a 82. percben tudunk NORMÁLIS kapuralövést produkálni.
Feloszlatni a csapatot a picsába, mars vissza az amatőr ligába, semmi keresnivalónk a profik között. Ez vicc.

Nemanja Mihajlović

És akkor Radović egy passzt kapott volna, de ő meg lespárgázott a fűre a semmi közepén, mint valami kibaszott balerina, úgy, hogy tökegyedül volt. Se előtte, se mögötte, sehol nem volt senki más. ILYEN NINCS, NINCS, NINCS, NINCS!
És akkor ebből még plusz 30 percet elviselni. Eskü, ezzel a meccsel vallatni lehetne, olyan szinten volt szar és idegesítő.
Az első pozitív momentum itt következett, ugyanis végre beállt Saša Ilić (Radović meg lejött), lett is egy helyzetünk egyből, Brašanac hagyta ki.
Eskü, egy idő után már azon imádkoztam, hogy valaki lőjön már egyetlen rohadt gólt. Mindegy, hogy ki, csak mehessünk már haza.
Nem lőttek.
Kubicki hagyott ki egy helyzetet, aztán Vlahović lőtt mellé (előtte Brašanac lőtt rá balról, de az ő lövését a kapus kivédte, a labda viszont kihullott a kezéből, egyenesen a kis csatár elé, de ő is kihagyta).
Jöhettek a 11-esek.
Elsőnek Brašanac lőtt. Fölé. 0:0
Utána Janus jött, belőtte. 1:0
Saša Ilić következett. Hidegvérrel, mint a parancsolat. 1:1
Guldan. Sima ügy. 2:1
Đuričković. Ahogy kell. 2:2
Todorovski. Šaranov kivédte!!! 2:2
Janković. 2:3
Wozniak. 3:3
Mihajlović. És kihagyta!... Rálőtt, a kapus bele tudott még érni és kapufára pofozta. 3:3...
Utolsó ember. Vlasko. Nekifutott... és belőtte.
4:3
Ennyi volt.
Viszlát Európa.

Itt meg lehet nézni a tizenegyespárbajt. Janković a végén teljesen összeomlott :(


Tények:

Helyszín: Zaglebie stadion, Lubin, Lengyelország
Nézőszám: 7000
Vezette: Anatolij Abdula (partjelzők: Szerhij Bekker, Oleg Pluzsnyik - tartalék játékvezető: Olekszandr Derdo) - UKR

Zaglebie: Polaček - Todorovski, Guldan, Dabrowski, Čotra - K. Piatek (Tosik, 101.), Kubicki - Wozniak, Rakowski (Vlasko, 61.), Janoszka (Janus, 74.) - L. Piatek
Vezetőedző: Piotr Stokowiec

FK Partizan: Šaranov - Vulićević, Milenković, Gogoua, Bogosavac (Đuričković, 120+1.) - Janković, Brašanac, Everton, Radović (Saša Ilić, 91.), Mihajlović - Đurđić (Vlahović, 70.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

Sárga lap: Čotra (6.), Wozniak (32.), Dabrowski (57.), Janoszka (72.), ill. Radović (88.), Everton (103.)

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése