2016. július 24., vasárnap

OFK Bačka - FK Partizan 0:0 (szuperliga, 1. forduló)

Mi a lófasz volt ez?...
Botrány. Szégyen. Antifutball. Egy rakás töketlen, tehetségtelen faszfej lötyögése 90 percen keresztül. Eskü, bazmeg, jobban járt volna mindenki, ha meccs helyett az egész banda (edzőkkel, stábbal együtt) elmegy inkább a városba pokémonokat vadászni.
Félórát kellett várni az első olyan helyzetre, amikor konkrétan a kapu felé tudtuk küldeni a labdát. Közben a Bačka több helyzetet is kidolgozott, bátrak voltak, támadtak - és jól tették. Legalább ők futballoztak, ha már mi nem... A 9. percben Bjeloš lőtt is egy hatalmas kapufát egy elég klassz akció végén. Nem Šaranovon múlt, hogy nem ment be...
Több Partizan-játékost legszívesebben páros lábbal rúgtam volna le a pályáról (az volt a kurva nagy szerencséjük, hogy jó messze voltam Újvidéktől...). Nem tudom, Radović hogy a túróba tudja megcsinálni azt, hogy még véletlenül se érjen a labdához közel egy félidőn keresztül. Gogoua egy rakás szerencsétlenség, megint sikerült úgy eladnia a labdát, nem először, hogy abból akár komoly veszély is lehetett volna (végül Šaranov mentett, szívszélhűdés-közeli állapotban). Milenković pedig folyton arra rúgta a labdát, amerre éppen állt...
És nem támadtunk.
NEM TÁMADTUNK.
Töketlenkedünk. Tötyörésztünk. Mint egy rakás nyugdíjas. Ilyen nincs, a szentségit neki, ilyen legfeljebb a megyei III-ban elfogadható, az is csak úgy, hogy a csapat fele még másnapos az előző napi buli után. De ti profik vagytok, a kurva életbe, ti ebből éltek!!! Takarodjatok árkot ásni, mind!
Közben jöttek a Bačka helyzetei, nem túl sűrűn, de ahhoz képest, amit mi produkáltuk futball címén, ahhoz képest határozottan és karakánul játszottak. Végül a 31. percben jött az, amikor sikerült végre a kapu felé kotornunk a labdát egy szöglet után

helyzetnek azért túlzás lenne nevezni...

a védők ugyan tisztáztak, de Đurđić valahogy visszakotorta az 5-ösre. Ott viszont Radović egy akkora luftot lőtt, hogy a labda zokogva gurult ki az alapvonalon.
A dühös szurkolók egyre hangosabban skandáltak. Először csak annyit, hogy "igrajte fudbal" (kb. ugyan focizzatok már), utána a 40. percben már Saša Ilićet követelték a pályára.  A félidő lefújásakor pedig füttykoncert és szitkok özöne zúdult a csapatra, de úgy, hogy Brašanacnak kellett odamennie lecsitítani a tomboló drukkereket.

Most őszintén. Egy rakás ember kiadott egy csomó pénzt és rááldozta a szabadidejét arra, hogy ezt a szart végignézze. És akkor az egyebekről már ne is beszéljünk... Ki ne lenne baromi dühös a helyükben?...

A második félidőben egyből kettős cserével indított a Partizan. Lejött az addig önmaga árnyékaként csak tengő-lengő Mihajlović és végre-valahára feljött Saša Ilić, továbbá lecserélték a végig nyugdíjas tempóban őgyelgő Radovićot és debütált a nagy csinnadrattával idehozott brazil Leonardo.
Akkor most tisztázzunk pár dolgot.
Nem tudom, melyik játékos volt szarabb, Radović vagy Leonardo. De az biztos, hogy a brazil már az első pár percben belekötött az élő fába is, az állítólagos futballtudását viszont valószínűleg elkobozták a határon.
Ne szépítsük: Leonardo egy tehetségtelen idióta és egy primitív seggfej keveréke volt ezen a meccsen. Milyen remekül össze fognak illeni a másik büdös bunkó brazil suttyóval, Evertonnal. Már most látom lelki szemeim előtt, ahogy gyűjtögetik a sárga meg a piros lapokat és versenyeznek, hogy kinek van több.

Leonardo - vele is csak eggyel többen voltunk a pályán
(kép: hotsport.rs)

Egyébként a 49. percben volt egyetlen olyan szituáció, ami kicsit talán kérdéses volt. Brašanacot elgáncsolták a Bačka 16-osánál, a bíró szabadrúgást ítélt. Többen 11-est reklamáltak, de az igazság az, hogy a lassítás tisztán, egyértelműen mutatta, hogy a szabálytalanság a 16-oson kívül történt. (Viszont Brašanac fantasztikus röppályát írt le, ahogy beesett a 16-os területére.) Leonardo vágtatott oda fickósan, hogy majd ő lövi a szabadrúgást. Neki is futott és teljes erővel a sorfalba vágta.
Ezt egyébként később többször is eljátszotta. Minden szabadrúgáshoz ő kocogott fel, és mindegyiket elcseszte. Kezdem sejteni, hogy az Anzsi miért vágta ki úgy, mint macskát piszkítani...
A 70. perc hozta a legnagyobb helyzetet a Partizannak

ki is maradt, ahogy kell...

Brašanac kapta a labdát, két lépésről belevágta a kapusba. A labda Đuričković elé pattant, ő pedig az ötösről mellélőtte.
Nem mintha a látott játék alapján megérdemeltük volna a gólt, a győzelemről már nem is beszélve...
Aztán a mélypont akkor jött el, mikor a kispadon ülő Bojan Ostojić kapott egy sárga lapot szövegelésért. Morálisan is fejlődik a csapat, igaz, Ivica?...
Aztán amikor a 74. percben Đuričković helyett feljött Bozsinov, akkor majdnem kikapcsoltam a streamet. Hát ilyen már végképp nincs. Ez kész. Szar helyett még szarabbat. Ez a csere volt kb. a Partizan jelenlegi keresztmetszete.
A hátralévő negyedórában Bozsinov - biztos, ami biztos - kihagyott még egy pár helyzetet, meg Bjeloš megkapta a második sárgáját, egyúttal automatikusan a pirosat, mert a 16-osunk előtt Evertonnal ütközött, fel is hemperedett, de a játékvezető szerint csak színészkedett.
Az utolsó 5 percben kétségbeesetten rohamoztunk, de az égvilágon semmi eredménye nem volt.
És most, itt veszek egy mély levegőt és kijelentem: a Bačka megérdemelten szerezte meg az egy pontot. Gratulálok nekik. Ez volt az első mérkőzésük a szuperligában, egyből megkapták a nagyágyúkat és nem csinálták össze magukat. Játszottak, támadtak, szereltek, lelkesek voltak. Legalább ők játszottak...

Saša Ilić a mérkőzés után
(kép: hotsport.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Karađorđe stadion, Novi Sad
Nézőszám: 5000
Vezette: Novak Simović (partjelzők: Srđan Milutinović, Ivica Stojanović - tartalék játékvezető: Nemanja Gajdobranski)

OFK Bačka: Manojlović, Smiljanić, Josimov, N. Ilić, Klisura, Rogač, Bajić (Švonja, 70.), Bjeloš, Galić, Trivunović (Trajković, 82.), Mojsilović (Zečević, 56.)
Vezetőedző: Spasoje Jelačić

FK Partizan: Šaranov, Vulićević, Gogoua, Milenković, Bogosavac, Everton, Brašanac, Mihajlović (S. Ilić, 46.), Đuričković (Bozsinov, 73.), Radović (Leonardo, 46.), Đurđić
Vezetőedző: Ivan Tomić

Sárga lap: Bjeloš (24.), N. Ilić (49.), Rogač (90.), ill. Ostojić (71.)
Kiállítva: Bjeloš (80.), második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Mladost 3 pont
2. Radnički Niš 3 pont
3. Metalac 3 pont
4. Napredak 1 pont
5. FK Javor 1 pont
6. CZ 1 pont
7. Mladi Radnik 1 pont
8. FK Voždovac 1 pont
9. FK Partizan 1 pont
10. Spartak Subotica 1 pont
11. OFK Bačka 1 pont
12. Novi Pazar 0 pont*
13. Vojvodina 0 pont*
14. Rad 0 pont
15. Čukarički 0 pont
16. Borac 0 pont

*A Novi Pazar - Vojvodina mérkőzést elhalasztották más időpontra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése