2016. július 15., péntek

FK Partizan - Zaglebie (lengyel) 0:0 (UEFA Európa Liga selejtező, 2. kör)

A kezdő 11-ből kb. a feléről azt se tudtam, hogy kicsoda.

Azt árulja már el nekem valaki, hogy miért jó az, ha minden egyes szezon előtt összeharácsolunk egy teljes csapatnyi új játékost, akikről azt sem lehet tudni, hogy ki fia-borja, és főleg, hogy ki és miért akarta őket a Partizanhoz igazolni. Egyik se klasszis, egyik se húzónév, viszont a saját nevelésű fiataljainkat meg egyből eladjuk, ha kell papíron még azelőtt, hogy nagykorúvá váltak volna.

A közönség már a meccskezdés előtt rázendített a "Vučiću pederu"-rigmusra. Semmi új, semmi extra, csak folytatjuk, ahol az előző szezonban abbahagytuk, igaz?

Kezdőcsapat

Kispad
(képek: partizan.rs)

Tisztelettel feltenném azért a kérdést Ivan Tomićnak, hogy ha már Európa Ligában játszunk, akkor miért kellett Saša Ilićnek egész végig a cserepadon ülnie?
Aztán elkezdődött a meccs és mi passzolgattunk. Meg passzolgattunk. Továbbá passzolgattunk. Remekül birtokoltuk a labdát, még fel is jutottunk a lengyelek 16-osáig, de ott aztán megállt a tudomány. Elvileg Đurđić volt elöl csatárposzton, de neki az első 20 percben talán egyszer hallottam a nevét.
A Zaglebie teljesen defenzív játékra rendezkedett be. Valószínűleg mindenképpen meg akarták úszni az első mérkőzést kapott gól nélkül. A 24. percben volt az első olyan alkalom, amikor támadást vezettek és kapura is lőttek. Ezen kívül a Partizan passzolgatott tovább, minden különösebb eredmény nélkül.
Az utolsó 10 percben kezdett izgalmas lenni a meccs. Először Radovićnak volt egymás után két próbálkozása is, aztán Mihajlović hagyott ki egy ordító helyzetet úgy, hogy az utolsó pillanatban megpattant egy védőn a labda és irányt változtatott, hogy aztán kb. két milliméterrel kerülje el a kaput. Bogosavacnak is volt egy nagyon nagy helyzete, a kapufát találta el, Đurđić pedig már-már bozsinovi magasságokba emelkedett, amikor a 41. percben sikerült 3 lépésről elrontani egy helyzetet. (Aztán még kakaskodott is egy sort Todorovskival.)

A pillanat, amikor rájössz, hogy vége az Európa-bajnokságnak és mostantól fogva be kell érned a szuperligával
(kép: partizan.rs)

Gondolom, az mindent elmond, hogy már az 50. percben azt vártam, hogy legyen vége ennek a meccsnek. Több helyzet is kimaradt (Đurđić, Radović). Az 55. percben Papadopulos megkapta a 2. sárga lapját, innentől kezdve a Zaglebie 10 emberrel játszott.
És így sem tudtunk nekik gólt lőni. Pedig próbálkoztunk, ráadásul a lengyelek nem is nagyon erőltették meg magukat, beálltak védekezni. A 61. percben volt egyetlenegy helyzetük, még Evertont is sikerült megfektetniük. Nem sokkal ment mellé.

A cserék cseréje. Đurđić le, Bozsinov fel. Mit nekünk hatékonyság, nemde? Lényeg, hogy jól nézzünk ki a pályán és menő legyen mindenkinek a sérója
(kép: partizan.rs)

A 75. percben már kezdett fáradni a csapat. Lelassultak a játékosok, egyre körülményesebbek lettek, a lengyelek meg egyre könnyebben szerelték őket. Sőt, még fel is merészkedtek a térfelünkre

egyik alkalommal Gogoua kis híján öngólt is fejelt

de csak gyorsan megmutatták magukat, aztán már loholtak is vissza.

Iliev arckifejezése egyszerűen utánozhatatlan. Ilyen fantasztikusan bamba fejet csak ő tud vágni
(kép: partizan.rs)

Az utolsó pár percre összeszedte a csapat a maradék erejét és elkeseredetten támadta a lengyelek kapuját, sikertelenül Bozsinov hozta a formáját, az utolsó percben sikerült az ötösről az égbe lőnie a labdát.

BotoxBiki (aka Biljana Obradović, a Partizan ún. PR-menedzsere) ott rontotta a levegőt a kapu mögött a stadion déli oldalán. A játékosok helyében én céllövészetet játszottam volna: aki eltalálja a labdával az agyonbotoxolt fejét, annak extra prémium jár meccs után.

Saša Ilić nincs igazán feldobódva
(kép: partizan.rs)

Gól nélküli döntetlen egy olyan csapat ellen, amelyik a második félidő nagy részében 10 emberrel játszott. Kurvára össze kell kapni magunkat a jövő heti visszavágóra, ha szeretnénk európai csapatnak tűnni.

Miroslav Bogosavac és Marko Janković nyújtott elfogadható teljesítményt

(képek: partizan.rs)


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 12 000
Vezette: Eitan Shmuelevitz (partjelzők: Nissan Davidy, Matityahu Yakobov - tartalék játékvezető: Ziv Adler) - ISR

FK Partizan: Šaranov - Vulićević, Gogoua, Milenković, Bogosavac - Janković (Stevanović, 83.), Brašanac (Marjanović, 75.), Everton, Radović, Mihajlović - Đurđić (Bozsinov, 69.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

Zaglebie: Polaček - Todorovski (Tosik, 73.), Guldan, Dabrowski, Čotra - Wozniak, L. Piatek, Kubicki, Janoszka (Vlasko, 82.) - Rakowski (K. Piatek, 66.) - Papadopulos
Vezetőedző: Piotr Stokowiec

Sárga lap: Everton (28.), ill. Papadopulos (44.), Wozniak (90+3.)
Kiállítva: Papadopulos (56. - második sárga lap)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése