2017. december 11., hétfő

Szuperliga, 21. forduló: Napredak - FK Partizan 2:1

Már tegnap elkezdtek képek keringeni a közösségi oldalakon, hogy Kruševacon hónaljig ér a hó a pályán, elképzelhető akár az is, hogy elhalasztják a meccset. A Napredak vezetősége mindenkit kért, hogy segítsen, ahogy tud, továbbá türelmét kérte a szurkolóknak. Mára sikerült letakarítani a havat, a játékvezetői küldöttség játékra alkalmasnak nyilvánította a pályát, semmi akadálya nem volt a meccskezdésnek.

Elmegy továbbá mindenki a kurva anyjába, aki végig a pályát fikázta, amiért nyakig ért a sár. Egyrészt egy profi labdarúgónak ezt (is) el KELL viselnie, mert ez a munkája, ezért kapja a fizetést. Ha nem tetszik neki, menjen el balerinának. Kettő, nyilván kurvára nem akarta senki ezt a meccset tavaszra halasztani, így nyilván a két csapat vezetősége beleegyezett abba, hogy lejátsszák a meccset, tekintet nélkül a pályán található dagonyára.
Profizmus is van a világon, nemcsak picsogás.

Aztán a meccs úgy kezdődött, hogy nem kezdődött el. Ugyanis pár helyi szurkoló viccesnek találta, hogy Stojkovićot hógolyóval dobálja a lelátóról. Emiatt a két csapat kollektíven levonult a pályáról, 5 percig semmi nem történt, csak az egyre idegesebb szurkolók fütyültek. Aztán amikor a csapatok visszajöttek, a Partizan-szurkolókban tört el valami, behajítottak egy petárdát a pályára.

Már itt eszembe jutott, hogy az FSS meg fog minket baszni, és hol volt még a vége…

Mindegy, végre elkezdhettük a játékot, illetve a sárdagasztást. Erősen kezdtünk, Ožegović lövését védte a kapus a 6. percben, aztán a 12.-ben Pantić beívelő szabadrúgását egy védő kivágta, a labda Radin elé pattant, ő rálőtt, a kapus nagyot védett.
Aztán a 14. percben megint állt a játék. A Partizan-szurkolók kilógattak egy transzparenst a tribünre, amiben elküldték a teljes FSS-t meg a játékvezetői testületet a kurva anyjába, ezen kívül teliszórták a pályát petárdával.

Fogalmam sincs, mit gondoltak azok, akik kiakasztották azt a transzparenst. Komolyan elhitték, hogy az FSS vezetősége majd pont ettől fog hamut szórni a fejére és mély bűnbánattal, testületileg lemondani? Nem, aranyapáim, ettől az FSS úgy fog minket megbaszni, hogy a Brazzersnél mind a tíz ujjukat megnyalják és állítom, hogy még bizonyos százalékot is hajlandóak lesznek fizetni, ha megkapják a jogokat.

Közben a túloldalon Stojkovićot megint elkezdték dobálni hógolyóval a hazaiak. Szóval, ilyen remek, békés, vasárnapi ebéd utáni hangulat volt, kulturált szórakozással.
Ja, nem.
A 18. percben folytatódott a meccs, egyből egy hazai akcióval, Alivodić lódult meg, sikerült szerelni, mehettünk kontrára, Tawambánál volt a labda, a 16-oson belül szerelték, a kameruni nagyot esett, többen 11-est reklamáltak, őszinte leszek, nem láttam tisztán, inkább nem mondok semmit.
Azért a 29. percben csak megvolt a szokásos magánszám… Tawamba kapta a labdát, az összes védő elbambult, Tawamba még a kapust is kicselezte, rálőtt…
...és olyan szarul sikerült rálőnie, hogy a labda messze elkerülte a kaput és zokogva szállt ki a déli tribünre. A 31. percben kopasz Miletić elé pattant a labda egy szabadrúgás utáni kavarodásból. Miletić rálőtt, pár centivel ment mellé.
Aztán… aztán jött a 34. perc. Alivodić száguldott fel a jobb oldalon, középre ívelt, ott Vukanović lecsapott rá, és senkitől nem zavartatva egy óriási gólt lőtt. (1:0)

Tényleg nagy gól volt, ráadásul remek akcióból.

Nem sokkal később Alivodić nagy szóló után lőtt rá, azt már Stojković védte.
Aztán a félidő végéig már csak szenvedtünk. Úgy nézett ki az egész, hogy ha odapottyant a labda az ellenfél kapuja elé, és pont volt ott valaki tőlünk, akkor veszélyesek voltunk, ha nem, akkor nem. Továbbá a védelmünk valami fájdalmasan tragikus volt.

A félidőben a játékosok odamentek a szurkolókhoz, és ugyan nem került nyilvánosságra, hogy miről beszélgettek, de röviden a lényege nyilván az volt, hogy legyenek már olyan drágák a szurkerek és vigyék a picsába az összes transzparensüket, mert a csapat fog (megint) szopni azért, hogy pár barom (megint) nem bír viselkedni. (kép: partizan.rs)


A második félidő újabb Tawamba-magánszámmal indult. 49. perc, ajtó-ablak nyitva, Tawamba mellélőtt…
Az 54. percben újabb gólt szerzett a Napredak, és ez most az előbbinél is látványosabb akció volt. Boranijašević kapott óriási passzt, középre ívelt, sehol nem volt senki, Đerićnek csak be kellett sétálnia a labdával a kapuba. (2:0)

Ez is nagy gól volt, látványos akcióból.
Egy gond volt vele.
Az, hogy nekünk lőtték.

Az 59. percben tudtunk szépíteni, akkor is csak egy 11-esre futotta, és még abban sem vagyok teljesen biztos, hogy jogos volt-e. A lassításból - nekem - ugyanis az látszott, hogy a Tawambát elsodró védő a labdához ért előbb. Mindegy, a 11-es, (csakúgy mint a gól) az, amit a bíró megad, Milorad Mažić játékvezető a 11-es pontra mutatott, és előállt egy újabb faramuci helyzet.
Senki nem vállalta a büntető lövését. Se Soumah (aki megint láthatatlan volt egész meccsen és szó szerint lófaszt nem csinált 90 percen keresztül), se Ožegović. Végül Jevtović szedte össze magát, odaállt a labda mögé, belőtte. (2:1)
Utána 13 masszív percen át (közel negyedóráig) semmi nem történt. A 72.-ben volt akció, akkor is a Napredak támadott, Vukanović beadásáról maradt le mindenki, ami azért volt nagyon jó, mert a Partizan-védők is lemaradtak.

Sárdagasztás (kép: partizan.rs)



De szinte egyből utána újra támadtak a hazaiak, Eskić lőtt fölé, a védőink megint ki tudja, merre… A 82. percben Solomon fejelt mellé egy szöglet után, de úgy, hogy fájt a látványa.
A meccs legvége hozta a leghihetetlenebb helyzetet. Kaptunk egy szabadrúgást a 90+4. percben. Még Stojković is feljött a kapujából, ott kolbászolt a Napredak 16-osa körül. A probléma az volt, hogy a hazai csapat megszerezte a labdát és Alivodić már száguldott is a töküres kapu felé. Két védő követte őt kétségbeesetten, Stojković sehol, Alivodić megállíthatatlanul száguld, már fel is ér a 16-osig, lenyomva a világ egyik legnagyobb szólóját, rálő…
…és a labda fél centivel a kapufa mellett kicsorog a vonalon túlra. Valószínűleg az égiek szerint ez már túlságosan nagy szégyen lett volna, Mazić játékvezető meg sürgősen véget is vetett a találkozónak.

Helyszín: Mladost stadion, Kruševac
Vezette: Milorad Mažić

Napredak: Nikola Petrović, Boranijašević, Nemanja Petrović, Miladinović, Simonović, Eskić, Alivodić, N. Mitrović, (Vulić, 90.), Vukanović (Ivanović, 90+5.), Sekidika (Milisavljević, 84.)

FK Partizan: Stojković, Vulićević, kopasz Miletić (M. Mitrović, 77.), Ostojić, nemkopasz Miletić, Jevtović, Radin (Solomon, 69.), Pantić, Soumah, Ožegović, Tawamba

Gólszerzők: Vukanović (34.), Đerić (54.), ill. Jevtović (59. - 11-es)
Sárga lap: Nemanja Petrović (74.), ill. nemkopasz Miletić (84.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Crvena Zvezda 56 pont
2. Partizan 47 pont
3. Spartak 39 pont
4. Radnički Niš 36 pont
5. Voždovac 35 pont
6. Čukarički 35 pont
7. Vojvodina 32 pont
8. Napredak 31 pont
9. Mladost 27 pont
10. Radnik 25 pont
11. Mačva 23 pont
12. Zemun 21 pont
13. OFK Bačka 18 pont
14. Borac 15 pont
15. Javor 15 pont
16. Rad 14 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése