2017. december 4., hétfő

Szuperliga, 20. forduló: FK Partizan - Vojvodina 1:1

Na ez érdekes volt. Úgy kezdődött a meccs, hogy nem kezdődött el. Akkora hó volt a pályán, hogy a hókotró munkások meg a szurkolók egyesült erővel lapátolták le a pályáról a havat. (kép: partizan.rs)



Állítólag Vazura és Vućelić is felséges kezeikbe fogták a hólapátot és beálltak takarítani. Remélem, vannak valahol képek, mert röhögni akarok rajtuk. A zsírdisznó meg a vén kommer, ahogy együtt trógerolnak. Igazi tündérmese.
Közbevetőleg megjegyzem: remélem, a játékosok is beálltak havat lapátolni. Egyfelől ők az edzett sportemberek, másfelől remek bemelegítés a hólapátolás. Plusz a csapatszellemet is erősíti.
Apró érdekesség: az összes többi meccs elmaradt, amit Belgrádban rendeztek, ennek az egynek a kivételével. Se a Čukarički, se a Rad pályája nem volt alkalmas játékra. (Ezen kívül Čačakon is elmaradt a meccs, de szegény Borac már annak is örül, hogy egyáltalán még létezik.)

Végül egyórás csúszással, de elkezdődhetett a meccs. Az eleje egész jó volt, volt futás, csúszkálás, akció, még helyzetek is mindkét oldalon.
Úgy kb. 10 percig.
Aztán már nem.
A hó viszont folyamatosan szakadt és ez határozottan feldobta az ellaposodó meccset. Egyrészt azért, mert a pálya is fehér volt meg a labda is, másrészt meg azért, mert egy idő után a pálya vonalai sem látszódtak. Egy nagy fehérség volt az egész, ahol a játékosok fejvesztve rohangáltak valami láthatatlan után. Helyenként tiszta börleszk volt. Ami pedig a játékot illeti, Tawamba megcsinálta a magánszámát a 20. percben, Vulićević atompontos beadását fejelte mellé az ötösről, utána meg a Vojvodinának volt több helyzete. A 30. percben Mesarović lövését védte Stojković, aztán a 37. perc körül két nagy helyzetet is kihagytak. A másodikból kontrára indultunk, a végén Tošić lövését nagy bravúrral védte Rockov.
A második félidőre került egy piros színű labda, meg két hólapátos ember a félidőben végigment a vonalak mentén, így lehetett is látni valamit, nemcsak az idegesen ide-oda rohangáló játékosokat. És úgy tűnik, mákunk volt megint, mert a 48. percben Tošić megszerezte a vezetést. Egy balról érkező beadás végigpattogott a csúszkáló védők között, Tošićra nem figyelt senki, ő lecsapott a labdára, a kétségbeesetten kifutó Rockov elvétette a labdát, Tošić bepöckölte. (1:0)
Aztán a meccs leült, lófasz nem történt azon kívül, hogy szakadt a hó. (kép: partizan.rs)



A Getafe - Valencia meccset néztem közben, ott sütött a nap.

A 64. percben a nemkopasz Miletićet fellökték a 16-oson belül. A lassítás egyértelműen mutatta, hogy a labda még csak a közelben sem volt, Zoran Široki játékvezető viszont 11-es helyett kirúgást ítélt.

Többen felháborodtak, jogosan, én viszont már az ilyenekre csak rezignáltan sóhajtok. Egyébként meg egy megjegyzés, csak így a partvonal mellől: akcióból nem-e lehetne-e betalálni-e? Mert ha 11-eseken múlik a győzelem meg a becsület, akkor ott már rég lőttek mindennek.

Aztán a 70. percben a szurkolók petárdáztak, sokkal látványosabb volt, mint a meccs. A 73. percben pedig hókotrás-szünet volt, bejött két hókortó munkás és láthatóvá tették a pályavonalakat. (kép: partizan.rs)



Megint megkérdezem: a jól megtermett, edzett sportember játékosok miért nem kotorják le a havat? Fáj nekik, vagy mi? Ha már úriemberek nem bírnak lenni, legalább azért tegyék meg, mert addig sem egy helyben toporognak.
És legyünk őszinték: a nagy részük tényleg csak hómunkásnak lenne jó.

Aztán… mindenki a hóesést bámulta, amikor a Vojvodina a semmiből kiegyenlített. 86. perc, jobbról jön a beadás, Stojković csak belepaskolni tudott, az érkező Kojašević köszönte szépen a lehetőséget, lecsapott rá és belőtte. (1:1)

Elbasztuk? El hát, mint mindig.
Bénák voltunk? Mikor voltunk NEM bénák?... (Alternatív válasz: mindig bénák vagyunk, csak néha szerencsénk is van.)
Mit érdemel az, aki a meccs után a hóesésre fogta azt, hogy szarul játszottunk és remiztünk? Faszkorbácsot.
Mit érdemel az, aki folyton a kifogásokat keresi ahelyett, hogy venne egy nagy levegőt, kiállna a nyilvánosság elé és azt mondaná: kedves mindenki, szarok voltunk/vagyunk és ebben én is hibás vagyok, mert… (és itt szépen felsorolná, hogy mit kúrt el)? - Faszkorbácsot, csak épp nagybrutálban.

Helyszín: Partizan stadion, Belgrád
Nézőszám: 3000
Vezette: Zoran Široki

FK Partizan: Stojković, Vulićević, Mitrović, Miletić I., Ostojić, Miletić II., Everton (Radin, 33.), Tošić (Marjanović, 51.), Pantić, Ožegović, Tawamba

Vojvodina: Rockov, Saničanin, Kojašević (M. Zličić, 89.), Lakićević, Antić, Vukašović, Jovančić, Kalezić (L. Zličić, 60.), Mihajlović, Mesarović (Subotić, 66.), Veselinović

Gólszerzők: Tošić (48.), ill. Kojašević (86.)
Sárga lap: Mitrović (38.), ill. Jovančić (81.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Crvena Zvezda 53 pont
2. Partizan 47 pont
3. Spartak 36 pont
4. Voždovac 35 pon
5. Vojvodina 32 pont
6. Čukarički 32 pont
7. Radnički Niš 30 pont
8. Napredak 27 pont
9. Mladost 24 pont
10. Radnik 22 pont
11. Zemun 21 pont
12. Mačva 20 pont
13. OFK Bačka 18 pont
14. Borac 14 pont
15. Rad 14 pont
16. Javor 14 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése