2017. december 8., péntek

EurópaLiga, csoportmérkőzés, 6. forduló: Dinamo Kijev - FK Partizan 4:1

Ez de szar volt, gyerekek. Elkenték a pofánkat, és még csak azt se mondhatom, hogy nem volt jogos.(kép: partizan.rs)



Pedig volt iram és az eleje egész jó volt. Eskü, még élveztem is. Egyik csapat sem kímélte magát, szikrázó összecsapások voltak már az elején, ráadásul Everton az 5. percben kapura küldött egy labdát, ami a keresztlécen csattant és eskü, nem sok hiányzott volna ahhoz, hogy bemenjen.
Egy perc telt el. Egyetlen rohadt perc.
Támadt a Dinamo. Valaki rálőtt, Stojković védte, de nem tudta elkapni. Morozyuk érkezett, tökegyedül volt, semmi mást ne! kellett csinálnia, mint belőnie. Megtette. (1:0)
Utána… nos, utána az volt az érdekes, hogy a fiúk hajtottak. Odatették magukat, futottak, csúszkáltak, összecsaptak - de mindössze egy árva próbálkozásra futotta, Solomon küldte kapura a labdát 16-ról, egyenesen a kapus kezébe. Az összecsapások egyre durvultak, hol Everton fetrengett a földön, hol Tsygankov.
Aztán benyeltünk egy irtózatosan szar gólt.
28. perc. Shepeliev adja be balról, Shaparenko fejjel megtolta,Morozyuk kapta és már adta is tovább önzetlenül Moraesnek, Moraes pedig ellentmondást nem tűrően bevágta. (2:0)
És még ezt is lehetett fokozni…
31. perc, az előző gól üdvrivalgása még el sem ült. Pivarić fejelte előre a labdát, Morozyuk középre adta, az összes védő egy helyben állva, bambán bámult kifelé a fejéből, Moraes érkezett és már csak be kellett sétálnia a labdával a kapuba. (3:0)

25 perc alatt három gól. Egyik szarabb, mint a másik. Rekord, bazmeg. Nem tudom, hogy mikor volt utoljára ennyire fos a védelmünk.

Aztán már csak a félidő legvégén volt akció. A hosszabbítás első percében a Dinamonak volt egy nagy helyzete, Shaparenko végül az oldalhálót találta el. Utána, már a legeskegutolsó percben kaptunk egy 11-est, Soumah-t buktatta egy védő a 16-oson belül.

Eskü, bazmeg, Soumah a egész kurva meccsen láthatatlan volt, lófaszt nem csinált. Ez volt az egyetlen értelmes megmozdulása, bazmeg, hogy pofára esett és kiharcolt egy 12-est.

Jevtović állt a labda mögé, belőtte, szépített. (3:1) Mákja volt egyébként, mert a kapus jó irányba vetődött, de nem tudta elkapni a labdát.
A második félidő elején még volt pár próbálkozás. Az 50. percben Pantić lövésénél védett nagyot a kapus, 5 perccel később Shaparenko vágott le óriási szólót, a végén Stojković védett. És persze az obligát Tawamba-magánszám sem maradhatott el, az 58. percben teljes erőből a kapus arcába rúgta a labdát néhány méterről (Bushchan kapus emiatt kicsit el is szédült, de folytatta aztán a játékot).
Aztán hosszú-hosszú percekig nem történt semmi. Csak erőlködtünk.

Azon tűnődtem - és ez igazából mélységesen el is szomorított -, hogy ezek a srácok most tényleg mindent megtettek a pályán. És ennyire futotta nekik. Nem többre. És nem annyira fizikailag, mint fejben nincs ott az egész társaság.

A 76. percben jött a kegyelemdöfés. Kopasz Miletić meg egy ukrán támadó egyszerre rontott rá a labdára a kapunk előtt. Az ukrán nagyot esett, a bíró pedig azonnal 11-est fújt.
Na most, a lassítás minden szögből azt mutatta, hogy Miletić előbb a labdához ért és csak utána sodorta el az ukránt. Teljesen szabályos szerelés volt, a bíró ezt brutálisan benézte.

Hadd legyek őszinte: abban a helyzetben, amiben ott voltunk - morálisan is -, ez a tizenegyes már nem osztott, nem szorzott.

Moraes belőtte. (4:1) Mesterhármas.
Sőt, lehetett volna 5:1 is… A 87. percben Besedin is belőtte, de méteres lesen volt, a bíró lefújta és kirúgást ítélt.
Aztán végre vége lett.

Helyszín: Olimpiyskyi stadion, Kijev, Ukrajna
Vezette: Pawel Gil (POL)

Dinamo Kijev: Bushchan - Kedziora, Khacheridi, Kádár, Pivarić - Shepeliev, Buyalskiy (Garmash, 66.) - Morozyuk, Shaparenko (Besedin, 77.), Tsygankov (González, 83.) - Moraes

FK Partizan: Stojković - Vulićević, kopasz Miletić, Mitrović, nemkopasz Miletić - Pantić, Everton (Đuričković, 72.), Jevtović, Soumah - Solomon (Ožegović, 66.), Tawamba

Gólszerzők: Morozyuk (6.), Moraes (28., 31., 77. - 11-es), ill. Jevtović (45+4. - 11-es)
Sárga lap: Morozyuk (62.), Shepeliev (90+1.), ill. Everton (40.), nemkopasz Miletić (48.), Đuričković (89.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése