2017. december 10., vasárnap

ABA Liga, 11. forduló: KK Partizan - Cedevita 82:92

Direkt nem írtam a Lietuvos elleni meccsről, ami még kedden volt. Az égvilágon semmi értelmét nem láttam. Kikaptunk, szarok voltunk, csak felbaszta az agyamat a meccs, másra nemigen volt jó.
Nos, ez a mostani se.

Őszinte leszek: az első negyedet úgy, ahogy volt, kihagytam.
Még őszintébb leszek: nem is bánom.

A második negyed érdekes volt, mert helyenként vezettünk. Sőt. Helyenként határozottan kosárlabdára emlékeztető dolgokat csináltunk. Williams-Goss vitte a hátán a csapatot, nemcsak itt, hanem végig, az egész meccsen. Nem kedvelem az amerikait, de most kijár neki egy pacsi. (kép: Facebook/KK Partizan)



44:44 lett a félidő, a Cedevita az utolsó pillanatban kiegyenlített.
A harmadik negyed is meglepően alakult

legalábbis a mindenbe belefáradt, megcsömörlött szurkolónak

ugyanis továbbra is játékra emlékeztető dolgokat csináltunk. Na jó, nem végig, nyilván. De azért úgy volt valami futás, meg iram, meg valami nagyon halvány elképzelés. Nyomokban. Egy darabig fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a zágrábiak elunták a tötyögést és megugrottak. 56:56-ról 59:63 lett az állás. Végül 62:67-tel mentünk fináléra, de a csapat már a negyed második felében a fülén át szedte a levegőt.

Eskü, a legjobb része az egész meccsnek a Cedevita macis reklámja volt valamelyik szünetben.

Az utolsó negyedet meg felejtsük el.
Šalić és Cherry az elején összebalhéztak, ezen kívül olyan döglassan telt az idő, hogy már csak azt reméltem, befejezik a Juve-Inter meccs kezdetéig. (Befejezték, hálistennek.) Azért így is volt egy-két olyan pillanat, ami párját ritkította… Például amikor 74:79-re vezetett a Cedevita, talán két perc volt hátra, Miller elmarta a labdát az egyik horváttól, aztán akkora rössel indult meg, hogy kiejtette a labdát a kezéből, az meg kigurult a vonalon túlra.
Aztán úgy nagyjából egy perccel a vége előtt a Cedevita elérte a 10 pontos különbséget (78:88), és meg is tartották végig.
A lefújás után a feldühödött, elkeseredett Sírásók füttykoncertje zúdult a játékosokra, illetve többen Miroslav Nikolić vezetőedző fejét követelték.
Nem akarok nagyon vészmadárkodni, gyerekek, de kizártnak tartom, hogy itt rövid időn belül bármi változás lesz.

KK Partizan: Miller (15), Williams-Goss (25), Aranitović (2), Tanasković (7), Veličković (2), Tomić, Pecarski, Gavrilović (4), Andrić (7), Čakarević (4), Stevanović (9), Šalić (7)

Cedevita: Ukić (23), Krušlin (8), Perković, Katić, Nichols (12), Žganec (2), Musa (16), Cherry (10), Markota (5), Ramljak, Stipanović (8), Murphy (8)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Budućnost 21 pont
2. Cedevita 19 pont
3. Crvena Zvezda 18 pont
4. FMP 16 pont
5. KK Partizan 16 pont
6. Zadar 16 pont
7. Petrol Olimpija 16 pont
8. Mornar Bar 16 pont
9. Mega Bemax 15 pont
10. Igokea 15 pont
11. Cibona 14 pont
12. MZT Skopje 13 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése