2015. július 30., csütörtök

Steaua Bukarest (román) - FK Partizan 1:1 (Bajnokok Ligája selejtező, 3. forduló)

Érkeznek a fiúk a stadionba
(kép: Twitter)

A mérkőzés zárt kapuk mögött zajlott, a Steauára még év elején szabta ki az UEFA ezt a büntetést a szurkolói rasszista magatartása miatt.


Már rögtön a 2. percben megindultunk, Petrović zúdította kapura a labdát a bal oldalon. Két perc múlva már a románok loholtak fel a 16-osunkra, ahol viszont óvodás módon veszítették el a labdát (Balažic köszönte szépen). A 7. percben megint a Steaua támadott. Hamroun küldte a labdát egy oxforddal Alcenatnak. Ő rálőtte, Živko Živković kivédte.
A 10. percben Aboubakar kapott egy remek passzt Petrovićtól a bal oldalon. Fel is futott vele és lepasszolta középre Bozsinovnak, de Cojocaru kapus védett. Két perc múlva már újra a románok támadtak, most Tade rúgta rá, de mellément. A 13. percben megint ők támadhattak, de Živko Živković a helyén volt.
Az első negyedóra elég vehemens játékot hozott. Mindkét csapat rengeteget futott, veszélyes támadásokat vezettek a kapura (főleg a hazaiak) és nem kíméltek egymást. Annyira nem, hogy a 17. percben Bozsinov fájdalmas arccal sántikált le a pályáról. Úgy megsérült, hogy nem tudta folytatni a játékot. Šaponjić érkezett helyette.


A 24. percben Andrija Živković lőtte rá vagy 20 méterről, de a román kapus kivédte. A labda Aboubakarhoz került, ő is rálőtte, Cojocaru hatalmasat védett, szögletre. A beívelést Jevtović fejelte rá, a Steaua kapusa viszont ezt is leszedte, hihetetlen robinzonáddal.
Aztán úgy a 30. perc felé egyre kevesebb lett a helyzet. Az iram nem csökkent, viszont rengeteg volt az eladott labda és a durvaság, főleg román részről. A Partizan játékosainak túlnyomó része beleszürkült a mezőnybe. Egyedül Aboubakar mocorgott néha, nem túl sok sikerrel. Támadás gyakorlatilag nem volt, a két kapus akár keresztrejtvényt is fejthetett volna. A 40. percben villant egyet Aboubakar. Petrovićtól kapta a labdát és már meg is indult volna, de lerántották. A 44. percben passzolt Andrija Živković egy nagyon jó labdát Šaponjićnak. Šaponjić rálőtt, de egy védőn megakadt a lövés, bedobás lett belőle.


Még a félidő legvégére maradt egy román próbálkozás, Tade lőtt rá jó messziről, Živko Živković kivédte.
A második félidő elején, a 47. percben Popa cselezte be magát a 16-osunkra és rá is lőtte. Veszélyes próbálkozás volt, baromi nagy szerencsénk volt, hogy fölélőtte. Egy perccel később Andrija Živković cselezte végig magát a jobb oldalon, de a támadásból szöglet lett. A lövést a kapus kiöklözte, a labda Šaponjićhoz került. Šapa rálőtt, Cojocaru elkapta.
Az 57. percben Hamroun eresztett meg egy hirtelen, távoli lövést a kapunkra. Živko Živković fantasztikus védést produkált, szögletre tolta a labdát.
A második félidő nagyjából ugyanúgy nézett ki, mint az első. Helyzet szinte semmi, a játékosok továbbra is sokat futottak (az iram talán kicsit lassabb lett), továbbra is rengeteg volt az eladott labda és a durvaság. A küzdelem kiegyenlített volt, egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon. Olykor Andrija Živković megindult, cselezgetett, de a beadásai rendre fennakadtak a védőkön.


Végül az 59. percben Vulićević ívelte be középre jobbról a labdát Brašanacnak. Brašanac ráfejelt, fölé.
Aztán a 62. percben Andrija Živković remek labdát adott Vulićevićnek a jobb oldalon. Vulićević köszönte szépen, majd svungot vett és kb. 13 méterről a hálóba vágta a labdát. 0:1


(screenshot)



A 65. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 17 méterre a gólvonaltól. Jevtović állt a labda mögé és rá is csavarta, Cojocaru megint védett, remek reflexszel.


Itt következett kb. 10 perc, amikor az égvilágon semmi nem történt. A játékosok futkároztak, passzolgattak, néha egymást rugdosták, de helyzet nem volt, kapura rúgás nem történt. Talán a 76. perc körül volt az, hogy az egyik román játékos egy hosszas passzolgatás után rálőtt, de még az is fölément. Átlagszurkoló meg kényelmesen elhelyezkedett és elégedetten szemlélte a mérkőzés menetét. Oké, oké, nincs gólzápor meg ellenfélalázás, de azért csak vezetünk azzal az egy góllal. Milyen remek lesz, amikor majd a Steaua jön Belgrádba, tömött lelátók és vérszomjas Sírásók előtt játszani, úgy elverjük őket, mint jég a vetést és lengő lobogókkal megyünk tovább a play-offba. Ilyen mindenféle gondolatok járnak ilyenkor az ember fejében, még dudorászni sem restell, hogyaszongya, nanananaaaaaa, nananananana, parni valjak melje, neeeema stajanja. Vagy valami ilyesmi.
A 80. percben Živko Živković vetődött ki a kapujából egy labda elé, feltehetőleg azért, hogy átmozgassa magát.
Aztán a 81. percben szabadrúgást kapott a Steaua, kb. 20 méterre tán a gólvonaltól, a jobb oldalon. A labda beívelt a kapunk elé, ott Varela a magasba emelkedett és befejelte. 1:1, a szentségit.

Aztán a 83. percben feljött Saša Ilić, a Kapitány. Babović jött le. Gyerekek, eskü, nekem itt tűnt fel először, hogy Babínnyó is a pályán volt.

A 90. percben összeomlott a stream. A hivatalos riport szerint túl sok mindenről nem maradtam le, Brašanac kapott Andrija Živkovićtól egy labdát és lőtte a kapu fölé.


Tények:

Helyszín: Arena Nationala, Bukarest, Románia
Nézőszám: -
Vezette: Kevin Blom (partjelzők: Bas Van Dongen, Patrick Langkamp - tartalék játékvezető: Danny Makkelie) - NED

Steaua Bukarest: Cojocaru - Alcenat, Papp, Varela, Tosca - Muniru, Breeveld (Tahar, 75.) - Popa (Tudorie, 65.), Hamroun (Mihalcea, 90+2.), Chipciu - Tade
Vezetőedző: Massimo Pedrazzini

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabricio, N. Petrović - Brašanac, Jevtović, Babović (Ilić, 83.) - Aboubakar (Ninković, 70.), Bozsinov (Šaponjić, 19.), A. Živković
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Vulićević (62.), ill. Varela (81.)
Sárga lap: Popa (40.), Varela (64.), Breeveld (73.), ill. Fabricio (58.) N. Petrović (76.)

Visszavágó egy hét múlva.

(Jelöletlen képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése