2014. június 5., csütörtök

Mega Vizura - KK Partizan NIS 82:92

Megvolt, kipipáltuk.
Vehemensen kezdett a Mega Vizura. Általában valahogy olyan volt ma ez a csapat, mint a nehézségi erő (ebben nyilván nem kevés része volt Ratko Vardának, a hegyi troll méretű centernek). A meccs túlnyomó részében folyamatosan ott lihegtek a Partizan nyakán, nem egyszer átvéve a vezetést. A különbség egyébként egyszer sem volt komolyabb, pár ponttal tudtak csak elhúzni.
Szóval, vehemensen kezdett a hazai csapat, csak egyvalamivel nem számoltak.
Joffrey Lauvergne-el.
A francia már a legelején felszántotta a parkettet és nem hagyta levegőhöz jutni a babakék-babarózsaszínbe csomagolt ellenfelet.

Ez egyébként rémes. Kinek volt ez a hülye ötlete, hogy tíz nagydarab fickót ilyen égszínkék-bugyirózsaszín együttesben játszasson?

Jokić - csacsi fiú - próbálkozott az elején, de Bogdanović és főleg Lauvergne nem hagyták annyiban. El is húzott volna már az elején a Partizan, de a Mega Vizura bevetette a nehéztüzérséget, Vardát személyesen. Az erőfeszítések ellenére 13:10 lett az állás, sőt, hiába szórta Pavlović és Lauvergne a pontokat, mint bolond pék a lisztet, az első negyed vége 22:20 volt oda.
A Mega Vizura titkos fegyvere a hárompontos dobás, nem egyszer és nem kétszer próbálkoztak vele, változó sikerrel. Bojić a második negyed elején kapásból be is dobott egyet, aztán ez egy darabig így is maradt. A Partizan viszont vett egy levegőt, összeszorította a fogát, zárta a védelmet és fordított 26:30-ra.
Na vajon ki törte meg a Partizan 9:1-es sorozatát?...
Úgy van. Varda.
De nem tartott sokáig. Mert Bezbradica és Tepić remek összjátékával 32:36-ra lendült a számláló. Jokić és Micić ezt nem találták viccesnek, egyenlítettek, az állás 38:38 lett.
De a Partizan ezt sem hagyta annyiban. Mert Bogdanović beszáguldotta a pályát és egy akkora hárompontost vágott, hogy a fal adta a másikat. A félidőben 40:43 volt az eredmény.
A harmadik harmad érdekesen indult. Mindkét csapat kihegyezte magát a hárompontosokra, ráadásul ilyen "egy ide, egy oda"-jelleggel dobálgattak, egy Micić, egy Tepić, egy Dangubić, egy Milutinov, egy Krstić, egy Bogdanović. 53:55. A negyed vége 62:63 volt - nem mondom egyébként, hogy a különben nem igazán pörgős meccset nem kívánták a srácok a hátuk közepére. Nagyon látszott rajtuk a kimerültség.
Jött az utolsó játékrész. És jött a Partizan-szív.
Jokić és Dangubić még az elején tudtak próbálkozni. Aztán már nem. Mert megint jött Bogdanović (71:76) és jött Lauvergne, ellenállhatatlanul, szinte tolta-lökdöste a csapatot, azok pedig követték a pályán össze-vissza cikázó csapatkapitányt. A negyedik negyedben a Partizan lemosta a pályáról a Mega Vizurát. Így a 82:92-es végeredménnyel a Partizan az élen végzett a bajnokságban és innen várhatja a rájátszást.

Ha lesz kép vagy videó, akkor frissítek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése