2014. június 21., szombat

A Partizan válasza Gogić zakófetisizmusára; büntetések és beharangozó

Még a csütörtöki mérkőzés előtt volt az, hogy a Partizannak elege lett abból, hogy Gogić folyamatosan abuzálja őket és mindenféle mondvacsinált okkal (vagy akár anélkül is) a csillagos eget is kifizetteti velük. Kiadtak egy hivatalos közleményt, amiben egyfelől Gogićot elküldik melegebb éghajlatra, másfelől feltesznek benne néhány kérdést (amire valószínűleg soha nem fog válasz érkezni). A közlemény teljes szövege itt olvasható - nem vállalkozom arra, hogy a hivatalos bikkfanyelvet akkurátusan lefordítsam, de azt ideírom, amit nagyjából sikerült belőle kihámoznom.
Dragan Gogićot "KLS apartheid igazgató úrnak" titulálják, rögtön a megszólításban. Az első (költői) kérdés az, hogy ha már a Partizan szurkolóit ilyen-olyan indokkal sikerült kizárni két meccsről, akkor a vörösök szurkolói vajh' milyen büntetésben fognak részesülni a második mérkőzésen történtek miatt. Gogić sikeresen kitiltotta a Partizan-drukkereket, de - idézem - vagy elfelejtette, vagy nem is akarta a Zvezda drukkereit hasonló elbánásban részesíteni.
A Partizan állítása szerint Gogić valamilyen úton-módon rá akarta venni a játékvezetőket és ellenőröket, hogy írják át a mérkőzés jelentését az első találkozó után. Ez nem történt meg, ezek után történt az, hogy Pavlovićot elmeszelték, pusztán azért, mert megpróbálta megvédeni a kibelezéstől Milutinovot. Pavlović ugyanolyan mértékű büntetésben részesült, mint a balhét kirobbantó Nelson. Ezt most így hogy, drága Gogić úr?
A Partizan felhívja a férfifelsőkabát-mániában túltengő elnök figyelmét arra is, hogy egy rakás TV-felvétel a rendelkezésre áll. A mérkőzés során többször ki lett kockázva, milliméterről-milliméterre, hogy mi történt, a felvételek megjárták a Youtube-ot, az összes létező közösségi oldalt, fórumot. Miért nem nézi meg a Milutinov-esetet? Miért nem nézi meg azt sem, amikor Bogdanovićot hátulról megdobták egy labdával? És a legnagyobb költői kérdés: úgy mégis, egy ilyen esetben hogy kellett volna a Partizan dobóhátvédjének reagálni?... És mellékesen, meg úgy általában, mi a túró baj volt Lauvergne-el?
És végül, slusszpoénnak két kérdés.
1.) Az első meccs után a játékvezető azért lett elmeszelve, mert "3 az 5 ellen"-felállásban vezényelte le a meccset, vagy mert nem tartotta magát a bírói előírásokhoz?
2.) Gogić, aki köztudomásúan egészen a tavalyi év végéig a Zvezdától kapott egy kalap pénzt azért, hogy a játékvezetőket vizsgálja, ezt most ingyen csinálta, vagy esetleg Mirko Pavlović (a Zvezda kosárlabdacsapatának sportigazgatója) külön kérvényt nyújtott be?
Nem, válasz a mai napig nem érkezett.
Büntetés viszont igen.
Duško Vujošević szokás szerint megkapta a magáét. A kosárlabdaszerető szerb közvélemény egy része már így is visítva röhög azon, ahogy Gogić teljesen rá van mozdulva a Partizan-tréner zakójára, az elnök vagy nem veszi észre, vagy tényleg elmekórtani eset, mindenesetre ismét hülyét csinált magából és ráhúzott Duško Vujoševićre 34 500 dinár büntetést, mert levette a zakóját. Ezen kívül a vezetőedző kapott még 23 000 dinár büntetést, mert csak (technikai faultért kapta hivatalosan, bár a Partizan környékén mostanában már egy kockacukor is technikai fault lehet).
A másik oldalon Lazić kapott 11 500 dinárt a technikai faultjáért,  Radonjić vezetőedző 23 000 dinárt, szintén technikai faultért.

Radonjić, húzd ki magad, neked már most magasabb az árfolyamod, mint a saját játékosodnak. Kicsit még gyúrsz, párszor ledobod a zakód, meg mondjuk pávatollat tűzöl a gatyádba és vujoševići magasságokba emelkedhetsz, legalábbis ami a büntetéseket illeti.

Amúgy meg holnap (ma...) 20 órától játssza a Partizan a kosárlabda szuperliga döntőjének 4. mérkőzését, közönség nélkül. Legalábbis a Sírásók nélkül. Ha értesüléseim nem csalnak, a Zvezda szurkolói bemehetnek. Hogy kapnál súlyos hasmenésrohamot, Gogić, lehetőleg nyilvános beszéd közben. Az ArenaSport 1 és az RTS 2 élőben közvetít.
Számítunk rád.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése