2014. június 26., csütörtök

A Partizan helyett a Zvezda kap lehetőséget az Euroligában

Az Euroliga végrehajtó bizottsága döntött így, a nagyságos magasságos ECA, miután a Cibona (az ABA Liga győztese) közölte, hogy nem tud részt venni az Euroligában.
A dolognak az a pikantériája, hogy az Euroligába mindezzel együtt sikeresen beficcent a Levszki Szófia csapata, akik pusztán azzal kvalifikálták magukat, hogy megnyerték a bolgár bajnokságot.

Az egész azért csípi rohadtul a csőröm, mert egyrészt nincs semmiféle hivatalos indoklás arra, hogy miért pont a vörösök és miért pont nem a Partizan, másrészt meg azért, mert a Zvezda ölébe lepottyan egy csomó közvetítési jogdíj meg egyéb anyagi támogatás, a Partizan meg áron alul kell, hogy eladja a legjobb játékosait, mert lassan a villanyszámlát nem tudják kifizetni. Kösz minden illetékesnek ott Barcelonában. Rohadtul szeretünk titeket, és ígérjük, nem felejtjük ezt el nektek.

Duško Vujošević az alábbi kommentárt fűzte a dologhoz:
- Nem ismerem a kritériumaikat, de nekem úgy tűnt, a döntésnek semmi köze a sporthoz, emellett az Euroliga érdekeivel is ellentétes. És most kizárólag a sportról beszélek, az anyagi részét meg sem említem. A Partizan évek óta a liga legjobbjai közé tartozik, de ebből semmi nem látszik meg a pénzügyi helyzetünkön.


A Partizan az elmúlt idényben masszívan a legmagasabb nézőszámot produkálta az Euroligában. Komoly hagyományokkal rendelkező egyesület, fantasztikus játékosokkal, bajnoki címekkel, Euroliga-győzelemmel. Úgy látszik, az uraknak odafenn nem számít semmi, max. az, hogy nem tudunk nagy hirtelenjében félmillió eurót kiizzadni. Kösz. Tényleg. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése