2014. június 11., szerda

Bent vagyunk a döntőben!!!

Nem mondom, hogy nem volt hideglelős, de megcsináltuk. Azért az átlagszurkoló növesztett pár új ősz hajszálat a meccs alatt.
A Radnički ugyanis kivágtatott a parkettre és úgy tűnt, hogy ledarálja a Partizant és ajvárba tunkolva eszi meg vacsorára. Egy ellentmondást nem tűrő 6:0-ás sorozattal indítottak - a Partizan labdái sorra pattogtak le a gyűrűről, amivel aztán valamelyik kragujevaci - főleg Marinović és Birčević - gonosz vigyorral elhúzott és már ugrott is egyet a számláló. A Partizan védelme meg megint olyan volt, mint egy átjáróház.
Aztán Milutinov megtörte az egyhangúságot, majd Bertans egy tiszteletet parancsoló hárompontossal kicsit helyrerakta a félrebillent lelkivilágot. Ehhez némileg hozzájárult Saša Pavlović is, majd Bertans ismét megszórta a hazaiakat, és itt már a roppantul megnyugtató 11:15-öt mutatta az eredményjelző.
Nem sokáig.
A két másik pernahajder, Brkić és Kalinić egy olyan alley-oop figurát csinált, hogy csak úgy porzott. Itt viszont Lauvergne döntött úgy, hogy nincs kedve tovább vacakolni, fogta magát, és 15:21-re módosított. A negyedet végül 22:23-mal zárták, a Partizan minimális előnyt tudott csak kicsikarni.
A második negyedben a Partizan igyekezett rendezni a sorait, a Radnički viszont bedobta a titkos fegyverét, a hárompontosokat. 27:32 volt az állás, a Partizannak nemigen volt üresjárata, Brkić és Marinović sorban szerezték meg a lepattanókat és mintha a bírók se nagyon kedvelték volna a vendégcsapatot...
Aztán volt egy necces szakasz. Bertans és Gagić ugyan stabilizálták az állást 33:36-ra, de Birčević közölte, hogy "lol, nope", és átlendült megint a számláló, 39:38-ra... Pavlović és Bogdanović megint igyekeztek lecsillapítani a kedélyeket (39:42), de a kragujevaciak nem hagyták annyiban. 42:42-re egyenlítettek, és ugyan Bertans nem engedte kicsúszni a történéseket a kezükből, a félidő így is 45:48 volt, előnynek előny, de nem igazán megnyugtató.
Aztán a harmadik negyedben jött a feltámadás, a Parni valjak és Milenko Tepić, a halvérű, mindig blazírt újvidéki, akinek az ernyedt mozdulatai csupán az ellenség megtévesztésére szolgálnak, és aki valami hihetetlen sebességbe kapcsolt, hogy a pokol kénköves ördögei se érhették utol. Tepić elkezdte szórni a hárompontosokat. Bárki hajíthatott neki labdát, a leglehetetlenebb szögekből is betalált. 8:0-ás sorozatot produkált, a Partizan előnye pedig itt lett először kétszámjegyű (45:56). Brkić és Mlađan már loholtak is, hogy helyrehozzák a kibillent mérleget, de Tepić ezen az estén megállíthatatlan volt. 51:59-re módosította az állást, aztán Lauvergne is vérszemet kapott, hopp, 51:64. Végül 13 pontos előnnyel zárta a negyedet a Partizan, 54:67-tel.
Aztán jött a finálé. A kragujevaciak egy 5:0-ás sorozatot mutattak fel, a Partizan pedig ismét Milenko Tepićet. Az irányító egyszerűen leiskolázta a Kragujevacot. 10:2-es sorozat után 61:77 volt a Partizannak. Kalinić dobott egy hárompontosat megint, de a Partizan itt már a nehéztüzérséget is bevetette (Musli-Lauvergne duó), így az előny 20 pontosra nőtt. 66:86. Végül 75:86 lett a végeredmény, a Partizan bejutott a döntőbe, az pedig holnap derül ki, hogy az ellenfél a tiszteletet parancsoló méretű Marjanović lesz-e, vagy a szigorú külsejű Varda.
Addig is, riszpekt.

(a fenti kép nem a mai meccsen készült)
(forrás: mozzartsport.com)

Ha lesz bármi összefoglaló, kép, videó vagy hasonló jóság, akkor posztolom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése