2014. június 20., péntek

2:1!!! (képek + videó)

MEGNYERTÜK!!!!!
EZZZAZZZZZZ!!!!
Pedig megint nyögvenyelősen indult, a bírók közül pedig minimum kettő titokban Zvezda-szurkoló lehetett (lehet, hogy a harmadik is, de ő legalább ügyesen titkolta).
Nagyon szomorú látvány volt a töküresen ásítozó Pionir Hall.

(forrás: sportal.rs)

Néhány néző azért fel-feltűnt a lelátón.

Ők amúgy kik voltak?... 

Mindenesetre

Blažičnak amúgy senki nem tanította meg, hogy akkor is egyenesen kell állni, felemelt fejjel, ha nem az ő országának a himnuszát játsszák?... Nem pedig egyik lábáról a másikra billegve, lehajtott fejjel, hangyákat bámulva idétlenkedni?

a legelső kosarat Marjanović szórta be, amire a Partizannak Gagić volt a válasza.
Aztán jött Nelson, az átlagszurkolónak meg egyre inkább ment el az életkedve. Az amerikai beszáguldotta a pályát és szórta a hárompontosokat. Nem egyet, nem kettőt. Néha Marjanović is betalált. A Partizan Gagićot vetette be (Bogdanović is ott volt, természetesen). Amit egyébként Gagić az első negyedben produkált, az valami hihetetlen volt. Egészen mélyről indult meg és zúzta szét kérlelhetetlenül a vörösök védelmét


Gagić mi a túróért nincs benne a válogatott keretben?...

csak a bírók valamiért nem értékelték se az ő, se általában a Partizan próbálkozásait. Röpködtek a faultok, Duško Vujošević sem maradt ki, de Pavlović is begyűjtött egyből kettőt, ahogy a parkettre tette a lábát. Mindenesetre a 6:2-es Partizan-vezetésből 9:10 lett. A vörösök nyomtak egy 7:0-ás sorozatot, az állás 10:13 volt, a bírók szorgalmasan fújták a faultokat a Partizannak, míg a Zvezda játékosai simán feltörölték (sokszor szó szerint) a padlót a fekete-fehérekkel, a játékvezetők lazán továbbot intettek. Közben a CZ már 10:0-ás sorozatnál tartott, amikor érkezett a Bertans-Milutinov duó és megálljt parancsoltak az ellenfélnek.

Milutinovot egyébként ma megint nagyon utálták a bírók.

17:19 lett a negyed vége.


(mozzartsport.com)

Nelson, azzal együtt, hogy szórta a pontokat és egyértelműen a Zvezda - egyik - tengelye volt, hozta a tőrőlmetszett surmó formáját is. Bár, a jóég tudja, ő még mindig egy fokkal jobb, mint Blažič. Mindkettő pedigrés suttyó, de utóbbi ráadásul még gerinctelen és gyáva is, Nelson csak simán tahó.

A második játékrészben folytatódott a Zvezda nyomasztó jelenléte, főleg az elején, nem kevés bírói segédlettel. Pavlovićnak lett aztán elege a helyzetből (20:21). Aztán megint a montenegrói, aztán BOGdanović, és a számláló átlendült, 26:25.


(fotó: sportal.rs)

És ezen a ponton a vörösöktől Lazić kipontozódott. A Partizan pedig vérszemet kapott és ha már lendületben volt, produkált is Lauvergne vezetésével egy 9:0-ás sorozatot. 30:25.
Talán valahol errefelé volt az, hogy Radonjić tréner is kapott egy technikai faultot. (Remélem, megkapja a magáét Gogić elnöktől és viheti zaciba a szép, piros-fehér csíkos nyakkendőjét.)
A vörösök némileg szépítettek (34:30), de innen már nem volt megállás, a Partizan egyszer sem engedte át a vezetést. Rengeteget hibázott a Zvezda, a palánk mellé repült a labda, vagy lepattant a gyűrűről (blokk nem volt, mert azt a bírók azonnal befújták faultnak). Bogdanović pedig felszántotta a parkettet. A félidőben 41:34 volt az állás, a Partizan 7 ponttal vezetett.
Szünet után a Zvezda kivágtatott a pályára és próbálkozott.
Kis csacsi fiúk.
Persze, Marjanović esetében még adja magát a helyzet, a hegynyi center csak kinyújtja a péklapát karját és már benn is van a labda. Blažič ismét eljátszotta a hattyú halálát, a bíró pedig úgy bevette, mint egy nyeretlen kétéves. De az ilyesmi mindig megbosszulja magát, főleg, ha Lauvergne veszi kezébe a dolgokat (46:41).
Aztán beindult a hárompontos háború. Nelson-Simonović vs. Bogdanović-Pavlović. Az eredmény: 56:52. És jött a gőzhenger.
A Milutinov-Gagić tengely szanaszét rombolta nemcsak a Zvezda védelmét, de a maradék önbizalmát is. Gagić valami hihetetlen őserővel tud alulról érkezve zúzni, Milutinov pedig hidegen és kérlelhetetlenül, mint egy gép, ízekre szedte az ellenfelet. A mutató már 10 pontos különbséget mutatott, a negyed vége 63:52 volt.
És jött az utolsó negyed, ahol a Tepić-Pavlović duó vette át a Gagić-Milutinov tengely szerepét. 67:52!!! volt az állás, a Zvezda négy percen át egy pontot sem tudott szerezni. Végül Blažič törte meg a csendet... A kis szlovén aztán belelendült, 67:60-ra olvasztotta a különbséget, de aztán Lauvergne, majd Bertans is bevágtak egy-egy hárompontost, nehogy a vörösök elbízzák magukat. 73:62
A végeredményt végül Tepić állította be. 76:67.
Folytatás szombaton.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése