2014. május 30., péntek

Hírek a focisták háza tájáról

Közben mindenféle zavaró, néha egymásnak ellentmondó hírek érkeznek a focisták felől...
Petar Škuletić cáfolja, hogy mononucleosis infectiosa betegségben szenvedne. Nemrég felröppent a hír, hogy a csatár a csókbetegség becenevű vírust szedte össze és kidőlt minimum hetekre. Jelenleg a helyzet úgy áll, hogy a diagnózis téves volt.
- Megáll az ember esze, hogy miket írnak az újságok - dühöngött a játékos a szerb Sport c. lapnak. - Olyat is olvastam, hogy állítólag Grbić és én rátámadtunk az erőnléti edzőnkre. Grbić is a sajtóból értesült erről, érthető módon sokkot kapott. Fogalmam sincs, kinek állhat érdekében ilyen dolgokat terjeszteni rólunk. Ami tény: a bajnokságot úgy fejeztem be, hogy mononucleosis infectiosa gyanújával kezeltek, de azóta sokkal jobban vagyok. Most Montenegróban vagyok, itt pihenek.

Branislav Trajković körül sem tisztázódtak a dolgok. A hátvéd cáfolja, hogy átadólistára került volna, de még mindig nem sikerült konkrétumot megtudni arról, hogy akkor miért nem szerepelt az utolsó mérkőzéseken. A dolog azért érdekes, mert elvileg Marko Nikolić vezetőedző bizalmát élvezi (és főleg emiatt távozik a csapattól Milan Obradović), a tréner viszont nem hajlandó a kialakult helyzetről nyilatkozni. A játékos aztán annyit elárult, összetűzés alakult ki egy edzésen közte és Saša Marković között.
A Blic szerint nem ez az első eset, hogy a hátvéd kihúzta a gyufát az indulatos viselkedésével. A meccseken nem egyszer kis híján nekiment a bírónak és/vagy az ellenfél játékosainak, begyűjtött egy rakás sárga lapot, többször pirosat is kapott, emiatt egyébként három mérkőzést ki is kellett hagynia a tavaszi szezonban.

Rossz nyelvek szerint eleve komoly felzúdulás támadt szurkolói és sportújságírói körökben, amikor a téli átigazolási időszakban Trajković egyszer csak megjelent a Humska utcában, Marko Nikolić edző "kedvezményezettjeként".

A belgrádi napilap szerint a Marković és közte kialakult konfliktus lehet az utolsó csepp a pohárban, Nikolić pedig büntetésből nem tette bele a csapatba az utolsó két fordulóban. A korábbi posztban már említettem, hogy Trajković elkente a dolgot azzal, hogy a csapatadminisztrációval vannak gondjai, azért nem volt jelen a meccseken. (Egyesek szerint az edzéseken sem.)
Maga Trajković később a Blicnek nyilatkozva azt találta mondani, hogy "pénteken [vagyis a Spartak elleni mérkőzés előestéjén] szabadságon volt", azért nem jelent meg az edzésen.

Teccikérteni: szabadságon. Meccs előtti napon, amikor a többiek széthajtják magukat az edzésen, nem mellesleg a bajnoki cím forog kockán.

A Marković körül kialakult konfliktust így magyarázta:
- Figyeljetek, gyerekek, ez egy olyan dolog, ami előfordul az összes futballklubban a világon. Teljesen természetes, hogy a csapattagok nem mindig értenek egyet. Egyébként is ideges vagyok, hogy nem nyertük meg a bajnokságot, ilyenkor szerintem senkinek nincs kedve viccelődni."
A hátvéd azt elismerte, hogy büntetésben van, de bővebb magyarázatot nem adott. Saša Marković pedig azóta is mélyen hallgat.

Az én véleményem az,

tudjuk, mihez szokták hasonlítani a véleményt, de most inkább nem idézném, mellesleg kellően feldühített ez az egész ahhoz, hogy ne is érdekeljen

hogy lehet óriási szíved, cimbora, és lehet, hogy te vagy a "Partizan-pitbull"

vajon miért kaptad ezt a becenevet a szurkolóktól?...

de ha állat módjára viselkedsz a meccseken, ráadásul így összeszólalkozol a nálad fiatalabb csapattársaddal, hogy az edző hazazavar és két alkalommal sem rak be a kezdőcsapatba, de még a kispadon is hűlt helyed volt, akkor én a helyedben rohadtul elgondolkodnék, hogy akarom-e még viselni a Partizan-mezt

és most ne gyere azzal, hogy három évre szól a szerződésed, mert a szerződéseknek van egy olyan tulajdonsága, hogy bármikor fel lehet őket bontani

és ha igen, akkor most minimum elbújnék egészen az alapozás kezdetéig, és ha a vezetőedző, akinek mellesleg a csapattagságomat köszönhetem, még mindig számít rám, akkor minimum elrebegnék egy hálaimát, utána pedig kussolnék, szarrá hajtanám magam az edzéseken, és példát mutatnék idősnek, fiatalnak, játékosnak, szurkolónak, bírónak egyaránt, hogy milyen egy IGAZI Partizan-játékos.
Csak szólok: nem tőrőlmetszett csiribunkó.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése