2014. október 17., péntek

Beharangozó: örökrangadó. Holnap.

Eljött ez a nap is.
Holnap. Október 18., 19:00. Humska utca.
Partizan - Crvena Zvezda. Immár a 147. alkalommal.
Az ilyenkor szokásos nyilatkozatháború már meg is kezdődött. A Zvezda edzőjének önbizalomtól duzzadó sajtótájékoztatójára Marko Nikolić fanyar mosollyal reagált.
- Egy örökrangadón nincsenek "esélyesek" - reagált a vezetőedző. - Az ellenfelünk nagyon jó csapat, a pályának gyakorlatilag az összes pontján veszélyesek. Alaposan felkészültünk a legnagyobb fegyverükre, az agresszív kontrajátékra is.
A tréner elmondta, Brašanac és Ostojić továbbra is sérültek, továbbá egyelőre sem Drinčićtől, sem Kojićtól nem szabad maximumot várni. Elhárította továbbá azokat a kérdéseket is, amelyek a közelgő UEFA Európa Liga mérkőzésre vonatkoztak.
- Ezzel most nem foglalkozom. Jelenleg a legrangosabb futballmérkőzés előtt állunk, ilyenkor nem is gondolunk semmi másra. Egy ilyen derbinek mindig kiemelt jelentősége van. Győzni akarunk. Még a döntetlen sem elfogadható.
- Már edzettünk az új füvön - utalt Nikolić arra, hogy a Partizan az első hivatalos meccsét fogja játszani az újonnan telepített gyepen. - Azt kell, hogy mondjam, büszkék vagyunk rá. Talán most, a 21. században nem igazán ilyen dolgokra büszkék a legtöbben, mindenesetre ez tükrözi a jelenlegi helyzetünket.
Szóba került a botrányos véget ért Szerbia - Albánia mérkőzés is.
- A szokásos módon készülünk - mondta a tréner, mintegy nyomatékosítva, hogy a válogatott mérkőzése jelenleg nem téma az edzéseken. - Arról nem tudok, hogy a játékosokat ez személy szerint mennyire érintette. Amennyire én látom, mindenki a megfelelő hangulatban készül a rangadóra.

A meccs játékvezetője a nemzetközileg is elismert Milorad Mažić lesz. A Partizan pedig kiadott a találkozó előtt egy közleményt, melyben arra kéri mindkét csapat szurkolóit - elsősorban a Szerbia - Albánia mérkőzés fényében -, hogy tartózkodjanak a rasszista megnyilvánulásoktól, ne engedjenek kívülről jövő provokációnak, mutassák meg, hogy tudnak sportszerűen, a fair play szellemében szurkolni. Tegyék mindezt azért, mert a válogatott mérkőzés után az európai futballvilág fokozottan figyeli Szerbiát.

A mérkőzést az ArenaSport 1 élőben közvetíti, sőt, 12:30-tól leadnak két korábbi örökrangadót is, nevezetesen a 144. és a 146. számút. (Az első az volt, amikor Jojić egy ordas gólt lőtt a 89. percben és azzal nyert a csapat 1:0-ra, a másodikon Lukač kifogott két büntetőt és 2:1 lett a vége nekünk.)
Most pedig hallgassátok Saša Ilićet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése